• ΥΓΕΙΑ

    Υπ. Υγείας: Στους 140 οι νεκροί, 15 νέα κρούσματα – 1.374 ασθενείς έχουν αναρρώσει από τον ιό

    • NewsRoom
    Αιμοδοσία

    Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – λοιμωξιολόγος


    Στους 140 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς στις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας.

    Από τους θανόντες, 37 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 74 έτη, ενώ το 92% των θυμάτων είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

    Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως εντοπίστηκαν 15 νέα κρούσματα. Συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα έχουν ανέλθει σε 2.591. Οι 591 συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό ενώ 1286 είναι επαφές άλλου κρούσματος.

    38 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ, εκ των οποίων 1ο είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. 74 άτομα έχουν πάρει εξιτήριο από αυτές.

    Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 75.170 έλεγχοι σε κλινικά δείγματα.

    Παράλληλα ο κ. Τσίοδας ανακοίνωσε για πρώτη φορά πως μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει 1.374 ασθενείς, από τους οποίους 428 έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ 946 έχουν αναρρώσει  στα σπίτια τους.

    Παγκοσμίως, τα κρούσματα έφτασαν τα 3.248.000 από τα οποία τα 1.016.000 έχουν αναρρώσει και έχουν σημειωθεί και 229.399 θάνατοι.

    Σχετικά με τη διεύρυνση των κριτηρίων για μοριακή ανίχνευση του νέου κορονοϊού, ο κ. Τσιόδρας, σημείωσε ότι προηγούνται τα άτομα που έχουν συμπτώματα όπως οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, και προτεραιότητα έχουν τα άτομα άνω των 65, το προσωπικό υπηρεσιών υγείας, οι φιλοξενούμενοι και οι εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, το προσωπικό πρώτης γραμμής του κράτους και οι στενές επαφές υπαρχόντων κρουσμάτων. Από τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, θα κάνουν το τεστ άτομα που πρόκειται να εισαχθούν για νοσηλεία, έγκυες και φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε δομές.

    Τα τεστ αντισωμάτων σημείωσε ότι θα γίνονται μόνο για επιδημιολογικούς σκοπούς και για την ασφαλή επιστροφή στην εργασία υγειονομικών υπαλλήλων.



    ΣΧΟΛΙΑ