• ΥΓΕΙΑ

  Υπ. Υγείας: Αίρονται τα έκτακτα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγεία κατά της Covid-19

  • NewsRoom
  Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

  Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης


  Την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας  της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19 ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

  Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

  Κατά την πρόσφατη Συνεδρίαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε στις 25/04/2024 και μετά από εκτίμηση και αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της Χώρας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, εισηγήθηκε την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγεία κατά της Covid-19.

  Ειδικά για τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία και λοιποί Υγειονομικοί Σχηματισμοί του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα) και εφόσον από τα στοιχεία της δομής διαπιστώνονται ειδικές συνθήκες για τη λήψη τυχόν -κατά περίπτωση- μέτρων, υπεύθυνη να εκδίδει υγειονομικούς κανόνες είναι η οικεία Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ).

  Αντίστοιχα και για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Θεραπευτηρίων Χρονίως Πασχόντων (ΘΧΠ), κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, η οικεία Διοίκηση σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό κάθε Δομής μπορεί να προχωρεί σε λήψη τυχόν επιπρόσθετων μέτρων αξιολογώντας τους εκάστοτε επιδημιολογικούς παράγοντες.

  Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

  Διαβάστε επίσης

  Την αποπομπή Βαρτζόπουλου ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά – Τι απαντά ο υφυπουργός Υγείας

  ΕΟΦ: Επικίνδυνο σκεύασμα διαφημίζεται για την ανακούφιση του πόνου των αρθρώσεων

  ΕΟΦ: Επικίνδυνα προϊόντα μελιού διακινούνταν στο διαδίκτυο για «ενίσχυση της λίμπιντο» – Λίστα  ΣΧΟΛΙΑ