ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η Βρετανία ενέκρινε και τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, αυτό της εταιρείας Moderna, αλλά οι πρώτες δόσεις θα καθυστερήσουν.
Το νωρίτερο που θα είναι διαθέσιμες οι πρώτες από τις 17 εκατομμύρια δόσεις που έχει προαγοράσει είναι από τον Μάρτιο.
Το εμβόλιο της Moderna είναι το τρίτο που παίρνει έγκριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά από αυτά της Pfizer/BioNTech και της Οξφόρδης/AstraZeneca.
Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ δήλωσε: «Αυτά είναι ακόμη πιο καλά νέα και ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα μας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την απαίσια ασθένεια».
Η ΕΕ, που ενέκρινε το ίδιο εμβόλιο πριν από δύο ημέρες, θα πάρει τις πρώτες δόσεις από την επόμενη εβδομάδα, αφού έκλεισε την συμφωνία προαγοράς από το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρει η Daily Mail.
Διαβάστε ακόμη:
Πρεμιέρα για το εμβόλιο της AstraZeneca στη Βρετανία – 82χρονος άνδρας ο πρώτος που το έλαβε
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βόλος: Φυλάκιση ενός έτους σε 50χρονο που απείλησε να κάψει την κόρη και την εγγονή του
- Συνάντηση Πιερρακάκη με τον Πρόεδρο της Euronext
- Κάγια Κάλας: Απαιτούνται περισσότερα μέτρα για να βοηθηθεί η ενεργειακή ασφάλεια της Ουκρανίας
- Προσωπικός Αριθμός: Η προθεσμία λήγει 5 Νοεμβρίου – Η διαδικασία για την αίτηση
