• ΥΓΕΙΑ

    Πόνος: 5 αιτίες που δεν πάει ο νους σας

    πονος


    Στο μυαλό των περισσοτέρων, ο πόνος συνδέεται με σοβαρές ασθένειες και τραυματισμούς. Συχνά, όμως, η αιτία του βρίσκεται στις απλές καθημερινές συνήθειες και επιλογές. Σε αυτήν την περίπτωση το μόνο που χρειάζεται να κάνει κανείς, είναι να τις τροποποιήσει ή να τις αποκλείσει από την καθημερινότητά του. 

    wallet-backpocket

    Πορτοφόλι

    Μπορεί πραγματικά να προκαλέσει πόνο στην μέση και τους γλουτούς, ή ακόμα και κατά μήκος του ενός ποδιού. Όταν συστηματικά τοποθετείται στην πίσω τσέπη, το πορτοφόλι, μπορεί -μέρα με την ημέρα- να οδηγήσει σε συμπίεση και ερεθισμό του ισχιακού νεύρου. Μπορεί, επίσης, να θέσει τη σπονδυλική στήλη λίγο έξω από την ευθυγράμμιση, προκαλώντας ένταση στους μυς.

    Λύση: Αφαιρέστε το πορτοφόλι σας κάθε φορά πριν καθίσετε, ειδικά στο αυτοκίνητο.

    cheese

    Τυρί

    Οι λάτρεις του τυριού θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι πονοκέφαλοί τους ενδέχεται  να οφείλονται στο αγαπημένο τους τρόφιμο. Τα παλαιά τυριά, όπως το ροκφόρ, το τσένταρ, η παρμεζάνα και το ελβετικό τυρί περιέχουν υψηλές ποσότητες μιας ουσίας που ονομάζεται τυραμίνη και πυροδοτεί τις κεφαλαλγίες.

    Λύση: Κρατήστε ένα ημερολόγιο διατροφής, ώστε να γνωρίζετε ποια τρόφιμα σχετίζονται με τους πονοκεφάλους σας και να τα αποφεύγετε.

    alogooura

    Το χτένισμα

    Μια σφιχτή αλογοουρά μπορεί να προκαλέσει – ή να επιδεινώσει – έναν πονοκέφαλο. Ορισμένοι πάσχοντες από ημικρανία είναι πιο ευαίσθητοι σε αισθήσεις που δεν θα ενοχλούσαν  τους άλλους, όπως ένα σφιχτό καπέλο, κορδέλα,  ή πλεξούδες.

    Λύση: Αφήστε τα μαλλιά σας ελεύθερα και παραλείψετε τα αξεσουάρ.

    stress maximum

    Στρες

    Το στρες συμβάλλει σε μια μεγάλη γκάμα πόνων. Πολλοί άνθρωποι, όταν έχουν στρες, σφίγγουν τους μυς της πλάτης, κατάσταση  που τους οδηγεί σε χρόνιο πόνο στην περιοχή. Επίσης, οι περισσότεροι πονοκέφαλοι τάσεως προέρχονται από το στρες, το οποίο σχετίζεται και με το τρίξιμο των δοντιών, οδηγώντας σε πόνο στο σαγόνι.

    Λύση: Τεχνικές χαλάρωσης, όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα,  μπορεί να βοηθήσουν.

    ed

    Σεξ

    Ο πονοκέφαλος του σεξ δεν είναι μόνο ένα παραμύθι των συζύγων. Το σεξ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση και την ένταση των μυών στο κεφάλι και το λαιμό, προκαλώντας πραγματικό πονοκέφαλο, συχνότερα στους άνδρες.

    Λύση: Αυτοί οι πονοκέφαλοι συνήθως ανταποκρίνονται καλά σε αναλγητικά. Ωστόσο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για σύμπτωμα μιας πιο σοβαρής κατάστασης. Και αν ξαφνικά εμφανίσετε  το «χειρότερο πονοκέφαλο που είχατε ποτέ», απευθυνθείτε αμέσως στα Επείγοντα, διότι μπορεί να είναι εγκεφαλικό επεισόδιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς ο θυμός καταστρέφει το σώμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιστήμονες αποκαλύπτουν: Τα τατουάζ δεν «ρίχνουν» τις γυναίκες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βήχας: Πότε οφείλεται σε σοβαρό πρόβλημα υγείας



    ΣΧΟΛΙΑ