ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σάλος έχει προκληθεί στη Σουηδία, μετά την ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ουψάλα, ότι υπήρξαν αδικαιολόγητες χειρουργικές επεμβάσεις αφαίρεσης μήτρας από 33 γυναίκες, λόγω λανθασμένων διαγνώσεων.
Τριάντα τρεις γυναίκες υποβλήθηκαν σε υστερεκτομή – χειρουργική αφαίρεση της μήτρας – το 2023 και το 2024 μετά από λανθασμένη διάγνωση καρκίνο της μήτρας σε πρώιμο στάδιο στη Σουηδία, ανακοίνωσε την Τρίτη η διοίκηση του νοσοκομείου.
«Λυπούμαστε βαθύτατα για αυτό που συνέβη. Η αφαίρεση της μήτρας είναι μια σημαντική επέμβαση με εκτεταμένες και μη αναστρέψιμες συνέπειες», δήλωσε ο Γιόχαν Λουγκνεγκόρντ, επικεφαλής ιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ουψάλα στην ανατολική Σουηδία.
«Ζητούμε συγγνώμη από τις εν λόγω γυναίκες», πρόσθεσε.
Μετά τις εξετάσεις, οι εν λόγω γυναίκες, ηλικιών από 38 έως 85 ετών, ενημερώθηκαν ότι είχαν κυτταρικές αλλοιώσεις που είναι πρόδρομος του καρκίνου της μήτρας.
Συνεπώς, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με το νοσοκομείο.
Ωστόσο, αποδείχθηκε ότι η διάγνωση ήταν λανθασμένη και ότι δεν ήταν απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Με δική του πρωτοβουλία, η διοίκηση του νοσοκομείου ξεκίνησε έρευνα αφού παρατήρησε μια ανεξήγητη αύξηση του αριθμού των διαγνώσεων αυτού του τύπου.
“Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ουψάλα είπε ότι οι εσφαλμένες διαγνώσεις, ανακαλύφθηκαν σε μια ανασκόπηση, αφού το νοσοκομείο παρατήρησε μια ανεξήγητη αύξηση των περιστατικών. Οι περισσότερες από τις 33 γυναίκες ήταν μεταξύ 50 και 60 ετών”, είπε ο διοικητής του νοσοκομείου.
«Ήμασταν υπερβολικά αυστηροί στις αξιολογήσεις μας (…) γεγονός που οδήγησε σε συστηματική υπερδιάγνωση», παραδέχθηκε ο Τόμι Ολόφσον, επικεφαλής του πανεπιστημιακού εργαστηρίου του νοσοκομείου.
Το νοσοκομείο ανέλαβε να εξετάσει το ιστορικό παρόμοιων περιπτώσεων και άνοιξε το δρόμο για καταβολή οικονομικών αποζημιώσεων στις 33 γυναίκες.
Διαβάστε επίσης:
Metlen: Ενδιαφέρον για τις ιταλικές EF Solare και Sorgenia σύμφωνα με το Reuters
CMA CGM Jean Gabriel: Νέο ιστορικό ρεκόρ για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο για το ομόλογο ύψους 500 εκατ. ευρώ – Στο 4,75% το επιτόκιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- To δείπνο στην «Σκορπίνα» στο Νέο Ψυχικό, ο… Σαμαράς που πήγε στο Πεντάγωνο, που έφαγε προβατίνα ο Καραμανλής και οι πρώτες ημέρες της Κίμπερλι
- Μάριος Φούρναρης: Η τέχνη μου είναι ένας διάλογος ανάμεσα στη φύση και τον άνθρωπο
- Jaeger-LeCoultre Master Control Calendar: Ο κλασικισμός σε νέα, τολμηρή όψη
- Louis Vuitton x Murakami: με χταπόδια και μανιτάρια οι ψυχεδελικές τσάντες πλημμύρισαν την Art Basel
 
                             
                         
                         
                         
                         
 
                
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        