• HealthStories.gr

    Πώς να γίνετε πολύ συμπαθείς–Οι 10 συνήθειες που θα κάνουν τους άλλους να σας λατρεύουν

    • NewsRoom
    Πώς να γίνετε πολύ συμπαθείς – Οι 10 συνήθειες που θα κάνουν τους άλλους να σας λατρεύουν

    Tips Για να γίνετε συμπαθείς


    Τι κάνουν οι πολύ συμπαθείς άνθρωποι και οι άλλοι αποζητούν να είναι κοντά τους για την καλή διάθεση που εκπέμπουν και μεταφέρουν στους υπόλοιπους;

    Η γνωριμία με νέους ανθρώπους μπορεί να είναι μια πρόκληση για οποιονδήποτε. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε τους πάντες να σας συμπαθήσουν, αλλά υπάρχουν μερικά κόλπα που θα σας κάνουν πιο συμπαθείς — και πολλά από αυτά θα αποδείξουν ότι η μαμά σας είχε δίκιο σε μερικά πράγματα.

    Τι κάνουν οι πολύ συμπαθείς άνθρωποι

    Αναγνωρίστε τα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς που έχουν οι συμπαθείς άνθρωποι και θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο συμπαθητικοί:

    Χαιρετούν τον κόσμο με ένα χαμόγελο στα χείλη

    Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν πολύ θεωρούνται γενικά φιλικοί. Αν θέλεις να είσαι συμπαθής, «βάλε ένα χαρούμενο πρόσωπο. Είναι μια καλή πρώτη εντύπωση.

    Κάνουν ερωτήσεις

    Μην το παίρνετε με λάθος τρόπο, αλλά οι άνθρωποι είναι από τη φύση τους λίγο εγωκεντρικοί. Γι’ αυτό στους περισσότερους αρέσει όταν τους κάνουν ερωτήσεις για τον εαυτό τους και τους προσκαλούν να μοιραστούν ιστορίες. Είναι το μυστικό για να ξεκινήσετε μια συζήτηση με σχεδόν οποιονδήποτε.

    Είναι συνεπείς

    Στους ανθρώπους αρέσουν οι άνθρωποι που είναι συνεπείς. Όταν συναντάτε κάποιον σε ένα καφέ ή τον καλείτε στο σπίτι σας για δείπνο, θέλετε να μάθετε τι να περιμένετε. Οι σύντομες γνωριμίες μπορεί να είναι διασκεδαστικές, αλλά στην καθημερινή ζωή το να είσαι αξιόπιστος και συνεπής είναι ένα πολύ συμπαθητικό χαρακτηριστικό.

    Θυμούνται ονόματα και τα χρησιμοποιούν

    Σύμφωνα με το southernliving.com όταν συναντάτε κάποιον, επαναλαμβάνοντας απλώς το όνομά του σε μια πρόταση, όπως “Μπράβο που σε γνώρισα, Μαρία!” μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε φιλικοί, κάτι που είναι ένα σημαντικό βήμα για να είστε αρεστοί.

    Αφήνουν το τηλέφωνο

    Η συνηθισμένη εθιμοτυπία του κινητού τηλεφώνου υπαγορεύει ότι είναι αγενές να βγάζεις το τηλέφωνό σου ενώ μιλάς σε κάποιον πρόσωπο με πρόσωπο. Οι άνθρωποι δεν εκτιμούν το να ασχολούνται οι άλλοι με το κινητό τους και αυτό κάνει το άτομο που χρησιμοποιεί συνεχώς το τηλέφωνο του λιγότερο συμπαθητικό. Αν δεν είναι έκτακτη ανάγκη, αφήστε το τηλέφωνο στην τσέπη σας.

    Έχουν ανοιχτό μυαλό και δεν κρίνουν

    Κανείς δεν θα εκμυστηρευτεί σε κάποιον αν ανησυχεί μήπως τον κρίνουν. Οι πιο συμπαθείς άνθρωποι είναι εκείνοι που μπορούν να ακούν χωρίς να κρίνουν, να έχουν ανοιχτό μυαλό για ό,τι ακούνε και να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν ότι ακούγονται και τους κατανοούν.

    Είναι αυθεντικοί

    Σε κανέναν δεν αρέσει το ψεύτικο. Όπως σου είπε η μητέρα σου, «να είσαι ο εαυτός σου και θα αρέσεις στον κόσμο». Αυτοί οι άνθρωποι που είναι γνήσιοι, ειλικρινείς και αυθεντικοί δεν είναι μόνο πιο χαρούμενοι αλλά και πολύ πιο συμπαθείς.

    Είναι ευγενικοί και γενναιόδωροι

    Αν και το να είναι κάποιος ευγενικός και γενναιόδωρος είναι η δική του ανταμοιβή, μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους πιο πρόθυμους να τον βοηθήσουν στο μέλλον. Όταν χρειάζεστε μια χάρη, είναι πιο δύσκολο για τους ανθρώπους να σας πουν όχι εάν έχετε κάνει κάτι γι αυτούς πρόσφατα.

    Είναι υπόλογοι για τα λάθη τους

    Ο καθένας κάνει λάθη, αλλά οι πιο συμπαθείς άνθρωποι θα παραδεχτούν τα δικά τους και θα προσπαθήσουν να διορθώσουν την κατάσταση. Η συγγνώμη βοηθάει πολύ στο να κάνεις τους ανθρώπους να σε συμπαθήσουν.

    Στέλνουν ευχαριστήρια σημειώματα

    Κάθε μαμά θα ενθουσιαστεί όταν μάθει ότι ένα από τα χαρακτηριστικά των συμπαθών ανθρώπων είναι να στέλνουν ευχαριστήρια σημειώματα. Όπως σου έλεγε πάντα η μαμά!

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ