Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
HealthStories.gr

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την επιστροφή στο σπίτι μετά από πλημμύρα

Οδηγίες για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι σας μετά από πλημμύρα, δίνει ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να είστε ασφαλείς και να μην κινδυνέψετε.

Οδηγίες του ΕΟΔΥ για την επιστροφή στο σπίτι μετά από πλημμύρα

Πριν την είσοδο στο κτήριο πραγματοποιήστε επισκόπηση του χώρου για την καταλληλόλητα εισόδου σε αυτόν. Εισέρχεστε πάντα με ασφάλεια. Προτείνεται να επιστρέψετε στο σπίτι σας κατά τη διάρκεια της ημέρας ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό φως.

Μην εισέρχεστε, μην περπατάτε και μην οδηγείτε σε πλημμυρισμένες περιοχές με τρεχούμενα ή λιμνάζοντα νερά. Εάν χρειάζεται να εισέλθετε σε πλημμυρισμένες περιοχές φορέστε γαλότσες και αδιάβροχη ενδυμασία, χρησιμοποιήστε μια μακριά ράβδο για να ελέγξετε το βάθος του νερού και αποφύγετε αγωγούς λυμάτων και αποχετεύσεις που μπορεί να υπάρχουν κάτω από το νερό.

Εάν υπάρχουν στάσιμα νερά στο σπίτι σας, πριν τον καθαρισμό, θα πρέπει να απενεργοποιήσετε το κεντρικό ρεύμα. Εφόσον μπορείτε να έχετε πρόσβαση στον κεντρικό διακόπτη από μια στεγνή τοποθεσία, τότε προχωρήστε και απενεργοποιήστε το ρεύμα, ακόμη και αν αυτό καθυστερήσει τον καθαρισμό.

Εάν πρέπει να μπείτε σε στάσιμα νερά για να αποκτήσετε πρόσβαση στον κεντρικό διακόπτη ρεύματος, τότε καλέστε ηλεκτρολόγο για να τον απενεργοποιήσει. ΠΟΤΕ μην ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε το ρεύμα μόνοι σας ή μην χρησιμοποιείτε ηλεκτρικό εργαλείο ή συσκευή ενώ στέκεστε μέσα στο νερό.

Επιπρόσθετα:

Για τον καθαρισμό του σπιτιού:

Διαβάστε επίσης:

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σε λειτουργία η πλατφόρμα «Μάθε πού ψηφίζεις»

Φλαβονοειδή: Σε αυτές τις τροφές μπορείτε να τα βρείτε σε πλούσιες ποσότητες

Public: Πακέτο ενίσχυσης Οικογένειας στο πρόγραμμα «Θεσσαλία, στηρίζουμε από καρδιάς»