• HealthStories.gr

    Νέες οδηγίες για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ: Τέλος στους περιορισμούς και στην καραντίνα

    • NewsRoom


    Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες οδηγίες του CDC για τις ΗΠΑ είναι πλέον ίδιες τόσο για πλήρως εμβολιασμένα όσο και για μη εμβολιασμένα άτομα, αντανακλώντας τα υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού από τον εμβολιασμό, την προηγούμενη μόλυνση από την COVID-19 ή και τα δύο.

    Νέες οδηγίες CDC

    Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν σημαντική χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής απόστασης και καραντίνας.

    Το CDC επίσης αλλάζει και τις συστάσεις για τα self test στα σχολεία.

    Οι ειδικοί αναγνωρίζουν επίσης ότι το CDC πιθανότατα έκανε αυτές τις αλλαγές για να ευθυγραμμιστεί καλύτερα με την δημόσια συμπεριφορά των πολιτών και την αλλαγή της στάσης απέναντι στον COVID-19.

    Οι αλλαγές στις οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για την COVID-19 έγιναν γνωστές την Πέμπτη σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

    Οι αναθεωρημένές οδηγίες περιλαμβάνουν και τον τερματισμό της σύστασης ότι τα παιδιά σε διαφορετικές τάξεις αποφεύγουν την ανάμειξη, μια πρακτική που ονομάζεται «cohorting.».

    Το CDC επίσης δεν συνιστά πλέον το «test to stay», το οποίο επέτρεπε στα παιδιά που είχαν στενή επαφή με κάποιον θετικό στην COVID-19 να παραμείνουν στην τάξη για όσο διάστημα ήταν αρνητικά για τον ιό.

    «Αυτή η καθοδήγηση αναγνωρίζει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, αλλά μας βοηθά επίσης να προχωρήσουμε σε ένα σημείο όπου η COVID-19 δεν διαταράσσει πλέον σοβαρά την καθημερινότητά μας», δήλωσε η Greta Massetti, Ph.D., MPH του CDC.

    Οι αναθεωρημένες κατευθυντήριες γραμμές ευθυγραμμίζουν τις συστάσεις για τα μη εμβολιασμένα άτομα με εκείνα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως, αντανακλώντας τα υψηλά επίπεδα πληθυσμιακής ανοσίας από τον εμβολιασμό, προηγούμενη μόλυνση από COVID-19 ή και τα δύο.

    Ο Δρ. Theodore Strange, αναπληρωτής πρόεδρος ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Staten Island της Νέας Υόρκης, είπε στη Healthline ότι πρέπει να χρησιμοποιούμε την «κοινή λογική» σχετικά με τους κινδύνους μετάδοσης.

    Ο Strange συνέστησε επίσης να λαμβάνονται προφυλάξεις ανάλογα με την κατάσταση.

    «Αν πρόκειται να βρεθείτε σε ένα περιβάλλον όπου έχετε ηλικιωμένους, και ανησυχείτε, και ταυτόχρονα φτερνίζεστε ή νιώθετε ένα μπούκωμα, βάλτε μια μάσκα», είπε.

    Ο ιός θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό

    «Επειδή αυτός ο ιός έχει γίνει λιγότερο μολυσματικός καθώς προχωρούσε στην εξέλιξη και τις μεταλλάξεις του, αυτός ο ιός θα ζει μαζί μας για πολύ καιρό», είπε ο Strange, προσθέτοντας ότι ο κορονοϊός έχει περάσει από τη μόλυνση του κατώτερου αναπνευστικού στην ανώτερη αναπνευστική οδό, όπου προκαλεί κρυολόγημα και πονόλαιμο.

    «Είναι ο ιός του κρυολογήματος», είπε. «Αυτό που στην πραγματικότητα βλέπουμε είναι άτομα με συμπτώματα κρυολογήματος και συμπτώματα γρίπης».

    Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές περιλαμβάνουν επίσης τη χαλάρωση των απαιτήσεων κοινωνικής απόστασης και καραντίνας.

    «Έτσι θα πρέπει να καταλάβουμε πώς μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα με αυτό χωρίς να επηρεάσουμε την κοινωνία με lockdown», παραδέχτηκε ο Strange.

    Τόνισε επίσης ότι δεν μπορούμε να έχουμε παιδιά «να περπατούν στο σχολείο φορώντας μάσκες όλη μέρα».

    «Δεν είναι καλό για την κοινωνική και ψυχική τους υγεία, τη σωματική υγεία. Απλώς δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ