• HealthStories.gr

    Μην κάνετε ποτέ αυτό με το φαγητό σας στο αεροπλάνο, προειδοποιούν οι αεροσυνοδοί

    • NewsRoom
    Διάδρομος αεροπλάνου

    Διάδρομος αεροπλάνου


    Το φαγητό στο αεροπλάνο είτε πρόκειται για πτήση 4 ή 12 ωρών, είναι τελετουργία και οι περισσότεροι επιβάτες το περιμένουν.

    Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ένα σνακ ή απλά να σας προσφερθούν μερικές διαφορετικές επιλογές για γεύμα.

    Ακόμα κι αν δεν θέλετε να φάτε κάτι, το να δείτε την αεροσυνοδό με το καρότσι γεμάτο σνακ και ποτά στον διάδρομο μπορεί να είναι κάτι που περιμένετε. Το φαγητό στο αεροπλάνο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα και γεμάτοι ενέργεια για το ταξίδι που έχετε μπροστά σας.

    Όμως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η εθιμοτυπία στο φαγητό στο αεροπλάνο έχει αλλάξει πολύ. Πλένετε τα χέρια σας πιο συχνά, φοράτε τη μάσκα και τηρείτε τα προστατευτικά μέτρα έναντι του κορονοϊού.

    Υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το φαγητό σας στο αεροπλάνο

    Αυτοί είναι όλοι χρήσιμοι τρόποι για να παραμείνετε ασφαλείς, αλλά οι αεροσυνοδοί προειδοποιούν ότι υπάρχει ένα πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε με το φαγητό σας στο αεροπλάνο, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το τραπεζάκι από το μπροστινό σας κάθισμα.

    Μην τρώτε ποτέ φαγητό που έχει αγγίξει το τραπέζι σας

    Είτε ένα μπολ ζυμαρικά είτε ένα σακουλάκι πατατάκια, μπορεί να είστε κάποιος που του αρέσει να φάει τουλάχιστον λίγο κάτι σε μια πτήση.

    Και όταν αποφασίσετε να φάτε, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε αυτό που έχετε μπροστά σας: το τραπεζάκι που ακουμπάμε το δίσκο.

    Ωστόσο, αυτή η ευκολία πτήσης είναι πολύ πιο ανθυγιεινή από όσο νομίζετε. Μιλώντας στο Reader’s Digest τον περασμένο Αύγουστο, η αεροσυνοδός Linda Ferguson προειδοποίησε ότι εάν ένα κομμάτι από το φαγητό σας πέσει στο τραπέζι του δίσκου, δεν πρέπει να το φάτε.

    «Αυτά τα τραπέζια χρησιμοποιούνται για κάθε είδους πράγματα», είπε. “Κατά τη διάρκεια πτήσεων, έχω δει γονείς να αλλάζουν μωρά πάνω στα τραπέζια με δίσκους. Έχω δει ανθρώπους να περνούν ή και να ακουμπάνε τα γυμνά πόδια τους πάνω από τα τραπέζια με δίσκους.

    Φροντίστε να απολυμάνετε το δίσκο σας πριν τον χρησιμοποιήσετε

    Εκτός από το να διατηρείτε το φαγητό σας μέσα στο δοχείο του όταν χρησιμοποιείτε αυτό το τραπέζι, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι καθαρός. Για παράδειγμα, θα πρέπει πάντα να απολυμαίνετε ολόκληρο το τραπέζι δίσκου με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι πριν και αφού το τραβήξετε προς τα κάτω.

    Τι δείχνουν οι έρευνες

    Μελέτες διαπίστωσαν ότι τα τραπέζια είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα αεροπλάνο.

    Έρευνες έχουν δείξει ότι τα τραπέζια είναι ασφαλή καταφύγια για μικρόβια. Σε μια μελέτη του 2015, ο ιστότοπος πληροφοριών πτήσης και ο υπολογιστής ταξιδιού TravelMath συνέλεξε δείγματα σκληρών επιφανειών από πέντε διαφορετικά αεροδρόμια και τέσσερις διαφορετικές πτήσεις.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από όλες τις άλλες επιφάνειες – ορισμένες από τις οποίες περιελάμβαναν το κουμπί στο καζανάκι της τουαλέτας, την πόρπη της ζώνης ασφαλείας και τον αεραγωγό αέρα – οι πίνακες δίσκων περιείχαν τη μεγαλύτερη ποσότητα μικροβίων.

    Και στις τέσσερις πτήσεις, τα τραπέζια δίσκων είχαν κατά μέσο όρο 2.155 μονάδες βακτηρίων που σχηματίζουν αποικίες ανά τετραγωνική ίντσα.

    Μια άλλη μελέτη του 2018 , που διεξήχθη από το CBC Marketplace, διαπίστωσε επίσης ότι τα τραπέζια των δίσκων δεν καθαρίζονται απαραίτητα συχνά και είχαν υψηλά επίπεδα σταφυλόκοκκου και μούχλας στις επιφάνειες του τραπεζιού δίσκου.

    Το να τρώτε φαγητό που έχει πέσει στο τραπέζι του δίσκου σας δεν είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να αποφύγετε σε μια πτήση, ειδικά εν μέσω COVID.

    Σύμφωνα με τον Thomas Russo, MD, καθηγητή και επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, δεν πρέπει να τρώτε την ίδια στιγμή που οι άλλοι επιβάτες τρώνε τα γεύματά τους.

    Ο Russo λέει στο Best Life ότι είναι καλή ιδέα να ξεκινήσετε να τρώτε αφού τελειώσουν τα γεύματά τους οι γύρω σας. Αυτό δίνει στους επιβάτες χρόνο να φορέσουν ξανά τις μάσκες τους.

    Συμβουλεύει επίσης ότι όσο μασάτε το φαγητό σας στο αεροπλάνο, είναι συνετό να τοποθετείτε τη μάσκα σας πάνω από τη μύτη και το στόμα σας, για υψηλότερο επίπεδο προστασίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Η μακροζωία και η συμβολή του ιατρικού βελονισμού

    Ο πόλεμος «σκότωσε» την επιδημία COVID-19;

    Πού γίνονται σήμερα 28/2 δωρεάν rapid test



    ΣΧΟΛΙΑ