ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αισιοδοξία στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο μετά από άλλη μία νίκη στη μάχη με τον κορονοιό.
Για πρώτη φορά από τις 11 Μαρτίου, πριν καν επιβληθεί το πρώτο lockdown, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν κατέγραψε την Τρίτη 1/6 κανέναν θάνατο από κορονοϊό και οι βρετανικές εφημερίδες πανηγυρίζουν. Χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της Daily Express η οποία έχει τον τίτλο «Μηδέν»!
Ωστόσο, αυξημένα κατά 31% σε επταήμερη βάση είναι τα κρούσματα κορονοϊού. Χθες καταγράφηκαν 3.165 και ήταν η έβδομη συνεχής ημέρα με περισσότερα από 3.000 νέα περιστατικά.
Η αυξημένη διασπορά αποδίδεται στην ινδική μετάλλαξη, η οποία όπως εκτιμά το Ινστιτούτο Wellcome Sanger του Κέμπριτζ είναι πια το κυρίαρχο στέλεχος.
Σε ότι αφορά τους εμβολισμούς, την πρώτη δόση του εμβολίου – κυρίως της AstraZeneca – έχουν κάνει περίπου 39,5 εκ. κάτοικοι, δηλαδή σχεδόν το 75% του ενήλικου πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου και τη δεύτερη δόση περισσότεροι από 25,7 εκ. πολίτες ή περίπου το 49% των ενηλίκων.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ουρολογία: Ρομποτική χειρουργική μιας οπής αποκλειστικά στο Metropolitan Hospital
- Συνεργασία SoftBank – Intel για τεχνολογίες μνήμης επόμενης γενιάς για AI και HPC
- Εθνική Τράπεζα: Aλώβητο από τις προκλήσεις του 2025 το ελληνικό επιχειρείν
- Ποσειδώνια 2026: Η εκδήλωση θα σπάσει όλα τα ρεκόρ με μεγαλύτερο σε διάρκεια πρόγραμμα από κάθε άλλη φορά
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.