• HealthStories.gr

    Γυναικείος οργασμός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

    Τα κόλπα για σεξουαλικό ερεθισμό και οργασμό – Η ώρα των γυναικών

    Πηγή: unsplash.com


    Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν ευχαριστιούνται το σεξ. Οι ειδικοί, όμως, λένε ότι υπάρχουν κάποια κόλπα, που επιφέρουν σεξουαλικό ερεθισμό και οργασμό. Η ώρα της γυναίκας είναι τώρα. Και ποια είναι αυτά τα κόλπα;

    Ξεκινάμε από τα βασικά. Ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι ο γυναικολόγος και η αυτοϊκανοποίηση είναι το κλειδί για να μάθουμε τι μας αρέσει και πώς αντιδρά το σώμα μας σε αυτά.

    “Πολλές φορές οι γυναίκες μιλάνε με τον σύντροφο ή τις φίλες τους για θέματα που αφορούν στο σεξ με μεγάλη δυσκολία, οπότε με τον γυναικολόγο τους έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν τα θέματα που τις απασχολούν, με μεγαλύτερη άνεση.

    Αν και θέματα “ταμπού”, όπως αυτά, έχουν σε μεγάλο βαθμό γίνει λιγότερο δύσκολα, πολλές γυναίκες αγνοούν πώς λειτουργεί το σώμα τους στην ερωτική συνεύρεση και στον οργασμό, ενώ, όταν νοιώθουν πως κάτι δεν πάει καλά, διστάζουν να απευθυνθούν στον ειδικό”, λέει στο Healthstories o Δρ. Ευριπίδης Μπιλιράκης, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος.

    Πώς επιτυγχάνεται ο σεξουαλικός ερεθισμός

    Ο σεξουαλικός ερεθισμός (excitement) δημιουργείται, όταν υπάρχει οπτική ή σωματική επαφή με το αντικείμενο του πόθου.

    Τότε παρατηρείται αύξηση της αιμάτωσης των αγγείων του κόλπου και της κλειτορίδας, τα κολπικά υγρά γίνονται περισσότερα και η γυναίκα νοιώθει “υγρή”. Αυξάνεται η αρτηριακή πίεση, οι σφύξεις, αλλά και η θερμοκρασία του σώματος, ενώ υπάρχει εφίδρωση. Οι μύες του κόλπου και της κλειτορίδας συσπώνται, ενώ, όσον αφορά στον κόλπο, προκαλείται στένωση στο εξωτερικό του τμήμα και ταυτόχρονα χαλάρωση στο εσωτερικό του.

    Όταν ο ερεθισμός κορυφωθεί, η γυναίκα φθάνει στον οργασμό, στον οποίο καθοριστικό ρόλο παίζει η κλειτορίδα. Ο οργασμός χαρακτηρίζεται από ρυθμικές συσπάσεις του κόλπου, αλλά και του σφιγκτήρα του πρωκτού και δημιουργείται το γνωστό αίσθημα της έντονης ηδονής.

    Στη συνέχεια οι συσπάσεις ελαττώνονται σε διάρκεια, ένταση και συχνότητα με τελικό αποτέλεσμα μια βαθιά χαλάρωση.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Σπέρμα: Το επηρεάζουν ή όχι τα εμβόλια mRNA;

    Αυνανισμός: Παρά τρίχα γλίτωσε τον θάνατο 51χρονος, τι συνέβη

    Οι άνδρες με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά κάνουν περισσότερο σεξ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ