• HealthStories.gr

    Γιατί δεν χάνετε βάρος, ενώ κάνετε cardio

    • NewsRoom
    Γυναίκα αθλείται (cardio)

    Πηγή: healthstories.gr


    Εάν κάνετε συστηματικά cardio ασκήσεις και δεν χάνετε βάρος, κάτι δεν πάει καλά με την καθημερινή ρουτίνα σας.

    Μπορείτε να κάνετε κάποιες μέρες της εβδομάδας γρήγορο περπάτημα ή τζόκινγκ, να τρέχετε με το ποδήλατο γυμναστικής ή να ανεβαίνετε στην κωπηλατική μηχανή. Αλλά αν κάνετε αυτές τις καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις και δεν βλέπετε αποτελέσματα, πιθανότατα αναρωτιέστε, “Γιατί δεν χάνω βάρος ενώ κάνω cardio;”.

    Αυτοί είναι οι πιθανοί λόγοι, που ενώ κάνετε cardio, δεν χάνετε βάρος

    1. Έχετε ξεπεράσει τα όρια

    Αν κάνετε συχνά cardio μπορεί να έχετε ξεπεράσει τα όριά σας. Τι σημαίνει αυτό; Το μυοσκελετικό σύστημα έχει υπερφορτωθεί, δηλαδή προπονείστε υπερβολικά.

    Κάντε μια μέρα ξεκούρασης, ίσως και δύο. Παραμείνετε ελαφρώς δραστήριοι βγαίνοντας σε εξωτερικούς χώρους για περπάτημα, αλλά μην υποτιμάτε την έννοια της ανάκαμψης τους σώματος.

    2. Τρώτε λιγότερο

    Εάν δεν βλέπετε αποτελέσματα, μπορεί να έχετε έλλειμμα θερμίδων, πράγμα που σημαίνει ότι καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.

    Υπάρχουν διάφορες μετρήσεις στο διαδίκτυο που είναι γρήγορο και εύκολο για εσάς να ακολουθήσετε έναν συγκεκριμένο στόχο με βάση το φύλο, την ηλικία και το βάρος σας.

    3. Δεν είστε συνεπείς με τις προσπάθειές σας

    Η συνέπεια είναι το κλειδί ανεξάρτητα από τον στόχο της φυσικής σας κατάστασης.

    Εξασκηθείτε και παραμείνετε στη ρουτίνα σας. Συχνά χάνουμε την ορμή και την προθυμία μας να πετύχουμε τους στόχους μας όταν έχουμε βάλει υψηλούς στόχους ή αυτοδεσμευόμαστε σε προπονήσεις και δίαιτες που μπορεί να είναι κουραστικές και υπερβολικές.

    4. Δεν έχετε υποστήριξη

    Μία από τις πιο υποτιμημένες αλλά εξαιρετικά σημαντικές πτυχές για την επίτευξη ενός στόχου απώλειας βάρους είναι να έχετε υποστήριξη. Μοιραστείτε τις προσπάθειές σας με ένα αγαπημένο πρόσωπο ή έναν γυμναστή, προκειμένου να σας υποστηρίζει στη συνολική προσπάθεια που κάνετε. Οι υγιείς συνήθειες με τη σειρά τους γίνονται μυϊκή μνήμη και μετά τις ακολουθείτε χωρίς καν να το σκέφτεστε.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευάγγελος Μανωλόπουλος: Τι μας είπε για τη νέα του θέση, οι προτεραιότητες και οι προκλήσεις στον ΕΟΦ

    Υπουργείο Υγείας: Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γιατρών – Ο ρόλος των διοικητών

    Υπ. Υγείας: Ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΦ – Ποιος αναλαμβάνει πρόεδρος



    ΣΧΟΛΙΑ