• HealthStories.gr

    Covid-19: Πώς μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική ζωή και υγεία των ανδρών


    Η νόσος COVID-19 και ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2 εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα. Μέσα στις τόσες σοβαρές παρενέργειες της COVID-19 στη λειτουργία του οργανισμού, οι επιστήμονες εντόπισαν άλλη μία, που απειλεί να καταστρέψει τη σεξουαλική ζωή των ανδρών και την αναπαραγωγική τους ικανότητα.

    Διαπιστώθηκε ότι η νόσος αυξάνει σε σημαντικό ποσοστό τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας.

    Τα ευρήματα μιας νέας επιστημονικής μελέτης είναι αποκαλυπτικά για τον ρόλο του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 και άκρως ανησυχητικά. Όπως φαίνεται, όχι μόνο μπορεί να αφήσει προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία, αλλά δρα και αντίστροφα. Δηλαδή η σεξουαλική δυσλειτουργία αυξάνει την ευαισθησία των ανδρών έναντι της λοίμωξης. Οι άνδρες, λοιπόν, με αδυναμία επίτευξης ή και διατήρησης στύσης έχουν πάνω από πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν με COVID-19.

    Η μελέτη έγινε στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης Tor Vergata και επικεφαλής ήταν ο καθηγητής ενδοκρινολογίας και ιατρικής σεξολογίας Emmanuele A. Jannini. Συμμετείχαν 6.821 άτομα, ηλικίας από 18 ετών και άνω, 4.177 γυναίκες και 2.644 άνδρες. Τα συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Andrology.

    Το ακόμη πιο ανησυχητικό, που διαπιστώθηκε, είναι ότι η ανικανότητα μπορεί να κρατήσει από λίγες μέρες μέχρι κάποιους μήνες.



    ΣΧΟΛΙΑ