• HealthStories.gr

    Χωρίς μάσκες στους εξωτερικούς χώρους από σήμερα

    • NewsRoom
    Άνθρωποι στον δρόμο χωρίς μάσκες


    Έπειτα και από τη θετική εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την προηγούμενη Τετάρτη, από σήμερα παύει να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ένα μέτρο που είχε τεθεί σε ισχύ τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν οι επιδημιολογικοί δείκτες άρχισαν να εμφανίζουν ανησυχητική άνοδο.

    Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση από την Επιτροπή των Eμπειρογνωμώνων προς τους πολίτες να φορούν μάσκα σε περιοχές που παρατηρείται συνωστισμός.

    Διευκρινίζεται επίσης, πως εξακολουθεί να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, των οποίων η πληρότητα επανέρχεται στο 100%.

    Το δώρο Μητσοτάκη στους μαθητές

    Κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα, στη Σύρο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε στους μικρούς μαθητές ότι δεν αργεί και η άρση στην χρήση μάσκας στα σχολεία.

    «Πιστεύω ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη: «Ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι, αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

    Προς κανονική λειτουργία το Εθνικό Σύστημα Υγείας

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης όλα τα νοσοκομεία το αργότερο έως τις 15 Μαρτίου θα έχουν επανέλθει στην κανονική λειτουργία τους ώστε να προγραμματιστούν εκ νέου όλα τα χειρουργεία που έχουν αναβληθεί. Ήδη, το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης το οποίο με εντολή του Υπουργείου Υγείας είχε βγει προσωρινά από το πρόγραμμα εφημεριών για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο παιδιών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του εμβολιαστικού προγράμματος, επανήλθε στη λειτουργία του.

    «Μέχρι τις 15 Μαρτίου όλα τα νοσοκομεία θα λειτουργούν, όπως πριν την κλιμάκωση της πανδημίας», ανέφερε ο υπουργός, ενώ πρόσθεσε πως λόγω της καλύτερης εικόνας στο ΕΣΥ, μειώνονται και τα περιστατικά που διακομίζονταν σε ιδιωτικά νοσοκομεία.

    Διαβάστε επίσης

    Πανικός με το ιώδιο στην Ευρώπη υπό την απειλή πυρηνικής έκρηξης – Πού και πώς βοηθάει, εξηγεί ο καθ. Μανωλόπουλος

    30 καρκινοπαθή παιδιά από την Ουκρανία θα φιλοξενηθούν στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»



    ΣΧΟΛΙΑ