• HealthStories.gr

    Αυτό κάνει θαύματα στη γυμναστική σας

    Αυτό κάνει θαύματα στη γυμναστική σας

    πηγή: unsplash.com


    Όσοι ασκούνται τακτικά και με συνέπεια θέλουν να βλέπουν συνεχώς καλύτερα αποτελέσματα στις επιδόσεις τους, αλλά και στη διάθεσή τους. Υπάρχει, λοιπόν, κάτι, που μπορεί να απογειώσει την προπόνησή και να κάνει θαύματα στην γυμναστική τους. Και δεν είναι άλλο από τη μουσική.

    Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology of Sport & Exercise, η χαρούμενη μουσική μας δίνει το κίνητρο να αντιμετωπίσουμε τις προπονήσεις υψηλής έντασης.

    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, όταν οι συμμετέχοντες στη μελέτη άκουγαν μουσική, οι καρδιακοί παλμοί και η μέγιστη ισχύς τους ήταν υψηλότερα από ό,τι όταν άκουγαν ένα podcast ή γυμνάζονταν χωρίς μουσική.

    Επιπλέον, οι εθελοντές ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα απόλαυσης μετά την άσκηση, όταν άκουγαν μουσική, σε σύγκριση με όσους δεν άκουγαν.

    Ας δούμε πώς βοηθά η μουσική στην άσκηση.

    Ασκούμαστε αποτελεσματικά

    Όταν το τέμπο της μουσικής ταιριάζει με τον ρυθμό, που έχουμε στο τρέξιμο, μπορούμε να γυμναστούμε στο ίδιο επίπεδο έντασης με λιγότερη προσπάθεια, σύμφωνα με άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sports Medicine and Physical Fitness.

    Επίσης ο καθένας μας έχει τραγούδια, που είναι συνδεδεμένα με αναμνήσεις. Η διοχέτευση αυτής της μνήμης – ή ακόμα και του συναισθήματος του τραγουδιστή – ενισχύει την κινητήρια δύναμη του τραγουδιού και έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη φυσική απόδοση.

    Τα βγάζουμε πέρα σε μια προπόνηση

    Φτιάξτε μια λίστα από κομμάτια με 125 έως 140 beat το λεπτό (bpm) για τις μέρες που «σέρνεστε». Βρετανοί ερευνητές λένε ότι αυτός ο ρυθμός μειώνει τον βαθμό δυσκολίας, όπως τον αντιλαμβάνονται οι ασκούμενοι.

    Διατηρούμε την αντοχή μας

    Δυσκολεύεστε να τελειώσετε μια μεγάλη προπόνηση; Τα εμψυχωτικά κομμάτια μπορεί ν’ αυξήσουν την αντοχή σας έως και 15%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Journal of Sport & Exercise Psychology.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstories.gr

    Διαβάστε ακόμη:

    Στα χέρια του πρωθυπουργού το Εθνικό Σχέδιο για τις Μεταμοσχεύσεις

    Εντάσεις και αλλαγή στρατηγικής – Η Δέλτα απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα

    Αρκάς: Πώς σχολιάζει τους ανεμβολίαστους

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ