• HealthStories.gr

    6 τροφές που κόβουν την όρεξη: Διώξτε τη λαχτάρα σας για τα καλά

    • NewsRoom
    Άνθρωπος αντιστέκεται σε πατατάκια και μπισκότα

    Πηγή: healthstories.gr


    Κάποιες τροφές κόβουν την όρεξη και τις λιγούρες και έτσι μπορείτε να τηρείτε το διατροφικό σας πρόγραμμα όταν έχετε λαχτάρα για πατατάκια, καραμέλες και άλλα πρόχειρα σνακ.

    Όταν έχετε όρεξη για να βάλετε κάτι στο στόμα σας, κάποιες φορές δεν μπορείτε να καταλάβετε αν πεινάτε πραγματικά ή αν είναι απλά μια λαχτάρα.

    Αυτές οι τροφές κόβουν την όρεξη:

    Τζίντζερ

    Το τζίντζερ έχει ήδη μεγάλη φήμη ως υπερτροφή. Η χαρακτηριστική και εντυπωσιακή του γεύση κάνει αυτή τη ρίζα δημοφιλές συστατικό σε διάφορες κουζίνες. Το τζίντζερ διεγείρει πολλές ζώνες στη γλώσσα σας, κάτι που έχει επίσης μια χρήσιμη παρενέργεια: μειώνει την πείνα σας. Επιπλέον, το τζίντζερ μπορεί επίσης να ενισχύσει το μεταβολισμό μετά από ένα γεύμα!

    Απολαύστε λοιπόν λίγο τσάι όλη την ημέρα – κόψτε σε λεπτές φέτες λίγο τζίντζερ, ρίξτε το ζεστό νερό και απολαύστε την αίσθηση. Το τζίντζερ συνδυάζεται επίσης τέλεια με μέντα και λεμόνι για ένα δροσιστικό ποτήρι με νερό, όπως αναφέρει το foodspring.

    Ρόφημα με τζιντζερ κια λεμόνι
    Ρόφημα με τζιντζερ κια λεμόνι

    Φακές

    Αυτά τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όσπρια έχουν λιγότερες θερμίδες από πολλά κρέατα, καθώς και υψηλό ποσοστό διαιτητικών ινών, οι οποίες γεμίζουν το στομάχι σας, σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι γρήγορα. Συμπεριλάβετε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες στο γεύμα σας όχι μόνο για να παραμείνετε χορτάτοι μερικές ώρες περισσότερο, αλλά και για να τρώτε μικρότερη ποσότητα θερμίδων συνολικά.

    Σαλάτα με φακές
    Σαλάτα με φακές

    Βρώμη

    Η βρώμη έχει επίσης πολλά γραμμάρια φυτικών ινών, επομένως είναι άλλη μία τροφή που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πείνας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Διώξτε τη λαχτάρα για ώρες ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα νόστιμο μπολ με μούσλι.

    Βρώμη με γιαούρτι κόβει την όρεξη
    Λίγη βρώμη με γιαούρτι κόβει την όρεξη

    Μέντα

    Τα αιθέρια έλαια που περιέχει η μέντα μπορούν επίσης να ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκά. Έτσι, εάν αισθάνεστε πεινασμένοι, πιείτε πρώτα ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι μέντας ή ένα ποτήρι νερό εμποτισμένο με φρέσκια μέντα. Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται επίσης ότι μασώντας τσίχλα ή βουρτσίζοντας τα δόντια τους με μια οδοντόκρεμα μέντας η λαχτάρα τους για φαγητό φεύγει.

    Πράσινο τσάι μέντας
    Πράσινο τσάι μέντας

    Πιπέρι

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τσίλι προς όφελός σας. Η αίσθηση του πικάντικου σε ένα γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την ποσότητα του φαγητού που τρώτε συνολικά, γι’ αυτό και αποτελεί αντικείμενο έρευνας ως κατασταλτικό της όρεξης. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Purdue κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πιπέρι καγιέν μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε το αίσθημα της πείνας, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιείτε συχνά. Στα αποτελέσματά τους ανέφεραν ότι οι συμμετέχοντες είχαν λιγότερη λαχτάρα για τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλμυρά και γλυκά μετά την κατανάλωση καγιέν.

    Προσθέστε ελάχιστο πιπέρι στο φαγητό και μειώστε την όρεξη
    Προσθέστε ελάχιστο πιπέρι στο φαγητό και μειώστε την όρεξη

    Πρωτεΐνη

    Υπάρχουν ήδη πολλές επιλογές, αλλά υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό κατασταλτικό της όρεξης που δεν έχουμε αναφέρει ακόμη: την πρωτεΐνη! Οι συστάσεις για απώλεια βάρους περιλαμβάνουν συχνά μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, και έχει γίνει πολλή έρευνα σχετικά με αυτό το είδος δίαιτας. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης έχει θετική επίδραση στα αισθήματα πείνας και κορεσμού των συμμετεχόντων.

    Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη
    Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη

    Διαβάστε επίσης:

    Ο «γαβγιστικός βήχας» στα παιδιά και πώς συνδέεται με την COVID-19

    Προβλήματα με τον ύπνο: 4 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν



    ΣΧΟΛΙΑ