• HealthStories.gr

    10 ροφήματα για επίπεδη κοιλιά

    • NewsRoom
    Γυναίκα με επίπεδημ κοιλιά

    Πηγή: healthstories.gr


    Δεν είναι μόνο τι τρώτε, είναι και τι πίνετε, αν θέλετε μία επίπεδη κοιλιά και αυτό όλοι το γνωρίζουμε μετά από ένα ποτήρι μπύρα ή ένα αλκοολούχο ποτό.

    Αν και συχνά παραβλέπουμε τα ποτά στη διαχείριση του βάρους, παίζουν σημαντικό ρόλο. Από την ανανέωση του μεταβολισμού μέχρι την τόνωση της πέψης και τον περιορισμό της λαχτάρας, τα υγιεινά ροφήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε μία επίπεδη κοιλιά.

    1. Νερό

    Ξεκινώντας τη μέρα σας με ένα ποτήρι νερό ενεργοποιείτε τον μεταβολισμό σας και μπορεί να σας βοηθήσει να ελέγξετε την όρεξή σας. Αυτό συμβαίνει επειδή αν είστε καλά ενυδατωμένοι, μπορείτε να μεταβολίζετε αποτελεσματικά το λίπος. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση νερού πριν από τα γεύματα μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερφαγίας.

    2. Πράσινο τσάι

    Το πράσινο τσάι ενισχύει τον μεταβολισμό λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε κατεχίνες. Αυτά τα φυσικά αντιοξειδωτικά προάγουν την οξείδωση του λίπους, βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη και υποστηρίζουν την υγιή διαχείριση βάρους. Επιπλέον, η μέτρια περιεκτικότητα σε καφεΐνη στο πράσινο τσάι μπορεί να προσφέρει μια ήπια ενεργειακή ώθηση, καθιστώντας το μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα ζαχαρούχα ποτά με πολλές θερμίδες.

    3. Νερό με λεμόνι

    Το νερό με λεμόνι είναι γεμάτο με βιταμίνη C, η οποία υποστηρίζει τη διαδικασία οξείδωσης του λίπους του σώματος. Η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι το πρωί μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό σας.

    4. Τσάι πιπερόριζας

    Σύμφωνα με μια ανασκόπηση του 2021, το τσάι με τζίντζερ μπορεί να καταπραΰνει μια στομαχική διαταραχή, να ανακουφίσει το φούσκωμα και να μειώσει τη φλεγμονή στο πεπτικό σύστημα. Αυτά τα οφέλη υποστηρίζουν μια πιο επίπεδη κοιλιά προλαμβάνοντας πεπτικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν προσωρινό φούσκωμα.

    5. Νερό με αγγούρι

    Το νερό με αγγούρι, δεν χρειάζεται να προσφέρεται μόνο στα σπα. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την ενυδάτωση και τη διαχείριση του βάρους. Τα αγγούρια αποτελούνται από πάνω από 95% νερό , καθιστώντας αυτό το ρόφημα εξαιρετικά ενυδατικό. Επιπλέον, περιέχουν ενώσεις που μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της όρεξης.

    6. Τσάι μέντας

    Το τσάι μέντας είναι ένα καταπραϋντικό ρόφημα γνωστό για τα πεπτικά του οφέλη. Μπορεί να ανακουφίσει από τα αέρια, το φούσκωμα και τη δυσπεψία, δημιουργώντας μια πιο άνετη αίσθηση στην κοιλιά σας και προάγοντας μια επίπεδη κοιλιά.

    7. Μηλόξυδο

    Μια ανάλυση του 2021 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να ενισχύσει τα αισθήματα πληρότητας. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το μηλόξυδο μπορεί να προάγει την απώλεια λίπους, ειδικά όταν συνδυάζεται με υγιεινή διατροφή και άσκηση.

    8. Τσάι βοτάνων

    Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση τσαγιού από βότανα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να έχει πιθανά οφέλη για το πεπτικό και τη διαχείριση του βάρους. Τα αφεψήματα από βότανα όπως η πικραλίδα, το χαμομήλι και ο μάραθος μπορούν να υποστηρίξουν την πέψη και να μειώσουν την κατακράτηση νερού.

    9. Πρωτεϊνούχα ροφήματα

    Τα ροφήματα πρωτεΐνης είναι ένας βολικός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης, η οποία, σύμφωνα με μια μελέτη του 2020 , μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της όρεξης και τη διατήρηση της υγείας των μυών.

    10. Νερό καρύδας

    Αν και δεν στοχεύει άμεσα το λίπος της κοιλιάς, το νερό καρύδας μπορεί να ενισχύσει τη μεταβολική λειτουργία, να αποτρέψει την κατακράτηση νερού και να μειώσει το φούσκωμα.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΦΕΤ: Ανακαλεί από την αγορά μπιφτέκι κοτόπουλο, λόγω σαλμονέλας

    Κοριοί: Πώς θα καταλάβεις ότι σε τσίμπησαν

    Ποιο είναι το ξενοδοχείο με τους κοριούς στην Αττική



    ΣΧΟΛΙΑ