• ΥΓΕΙΑ

    Γρίπη: Κι όμως είναι ακόμα εδώ – 6 νέοι θάνατοι

    • NewsRoom


    Έξι θανατηφόρα κρούσματα από γρίπη καταγράφονται στην εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ), στο διάστημα 8–14 Απριλίου, με δύο εισαγωγές ασθενών με επιπλοκές της γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

    Από την αρχή της περιόδου, δηλαδή τον περασμένο Οκτώβριο, μέχρι και τις 14 Απριλίου καταγράφηκαν 383 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης, εκ των οποίων τα 369 χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ. Σε ό,τι αφορά τους 141 συνολικά νεκρούς, οι 127 κατέληξαν σε ΜΕΘ, ενώ 14 χωρίς νοσηλεία σε ΜΕΘ. Από όλα τα περιστατικά εμβολιασμένα ήταν τα 56 (ποσοστό 15%).

    Στην Ελλάδα, η περίοδος της γρίπης διαδράμει από Οκτώβριο έως και Απρίλιο, με έξαρση της δραστηριότητας μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου και η σχετική επιδημιολογική επιτήρηση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) λήγει τον Μάιο.

    Με τα 141 μέχρι τώρα θύματα οι ειδικοί του ΕΟΔΥ κηρύσσουν σχεδόν τη λήξη της περιόδου γρίπης. Όπως αναφέρουν στην έκθεση τους «η δραστηριότητα της γρίπης κινείται σε χαμηλά, εκτός εποχής επίπεδα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας: Κρατήστε προς το παρόν τα βιβλιάρια υγείας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κίτρινη Κάρτα: Τι είναι και γιατί πρέπει να την χρησιμοποιούν γιατροί και  ασθενείς

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρευνα: Με απορίες φεύγουν από το γιατρό οι Έλληνες



    ΣΧΟΛΙΑ