• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Στις 11 Ιανουαρίου η επόμενη παράδοση των εμβολίων της Pfizer στα γερμανικά κρατίδια

    • NewsRoom
    Pfizer: Αναμένεται έγκριση από FDA για παιδιά 5 έως 11 ετών

    ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Στις 11 Ιανουαρίου θα λάβουν ξανά νέες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer / BioNTech τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας, σύμφωνα με έγγραφο του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, το οποίο επικαλείται η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «Business Insider».

    Μέχρι την Τετάρτη είχαν παραδοθεί 275 κουτιά με 4.875 δόσεις εμβολίου το καθένα στα κρατίδια: 31 κουτιά το Σάββατο, 107 τη Δευτέρα, 137 την Τετάρτη.

    Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση του Υπουργείου Υγείας, η επόμενη παράδοση δεν θα πραγματοποιηθεί έως περίπου τα μέσα Ιανουαρίου. Στις 11 Ιανουαρίου, θα παραδοθούν και πάλι άλλα 137 κουτιά, ήτοι συνολικά περίπου 668.000 δόσεις εμβολίου. Άλλες παραδόσεις του εμβολίου με 137 κουτιά θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα.

    Στις 16 Φεβρουαρίου, την τελευταία ημερομηνία παράδοσης η οποία αναφέρεται στο έγγραφο, θα έχουν παραδοθεί συνολικά 1.097 κουτιά ή περίπου 5,34 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Biontech. Αυτά είναι αρκετά για τον εμβολιασμό περίπου 2,7 εκατομμυρίων ανθρώπων κατά του κορονοϊού.

    Τα κρατίδια του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου είχαν ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη το μεσημέρι ότι δεν θα λάβουν εμβόλιο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζουζέπε Κόντε: Θεωρώ πως μέχρι τον Απρίλιο θα έχουν εμβολιαστεί 10 εκατ. Ιταλοί

    Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Αναμένει αίτηση της BioNTech για έγκριση της έκτης δόσης του εμβολίου ανά φιαλίδιο

    Ανατροπή με το εμβόλιο της AstraZeneca: 70% αποτελεσματικό την 22η μέρα- 80% με δεύτερη δόση μετά από 3 μήνες



    ΣΧΟΛΙΑ