• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Παράταση των μέτρων έκτακτης ανάγκης έως τον Σεπτέμβριο θέλει η κυβέρνηση

    Μέρκελ Γερμανία

    Άνγκελα Μέρκελ (ΑΠΕ)


    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να παρατείνει επισήμως τα εθνικής ισχύος μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

    Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παρατείνει τo λεγόμενο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, τα οποίo χρησιμεύει ως νομική βάση για την εφαρμογή των περιοριτικών μέτρων -εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο- σε εθνικό επίπεδο, για παράδειγμα μέτρων σχετικών με τους εμβολιασμούς ή το κόστος των διαγνωστικών τεστ.

    Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πληροφορήθηκε σήμερα από κύκλους του κυβερνητικού συνασπισμού ότι η ήδη διαπιστωμένη επιδημιολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η οποία διαφορετικά θα έληγε στα τέλη Ιουνίου, θα πρέπει να παραταθεί ξανά. Πότε θα τεθεί σε ισχύ η παράταση, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό.

    Επίσης, η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «ThePioneer», αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, επικαλείται σήμερα πρόταση του μεγάλου συνασπισμού προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) σύμφωνα με την οποία «είναι απαραίτητη η παράταση του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες. Η Γερμανία και ο κόσμος βρίσκονται επί του παρόντος σε μια ευαίσθητη φάση. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε σημαντικά επίπεδα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις σε υψηλά, αν και ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί αυξάνονται».

    Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η κατάσταση επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης θεωρείται ότι έχει αρθεί αυτομάτως εάν το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) δεν αποφασίσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας ότι θα συνεχιστεί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ