• ΥΓΕΙΑ

    Γερμανία: Η BioNTech μεταφέρει την έρευνα για τον καρκίνο στη Βρετανία

    • NewsRoom
    BioNTech: Τα εμβόλια αναμένεται να συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντι στην σοβαρή νόσηση παρά τις μεταλλάξεις

    Ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech Ουγκούρ Σαχίν


    Τη μεταφορά της έρευνας για τον καρκίνο στη Βρετανία ανακοίνωσε η γερμανική φαρμακοβιομηχανία BioNTech, η εταιρία που κατασκεύασε το πρώτο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA κατά της COVID-19.

    Η εταιρία, σύμφωνα με τους συνιδρυτές της, θεωρεί τις συνθήκες στη Βρετανία ευνοϊκότερες για τη φαρμακευτική έρευνα.

    «Οι εταιρίες συνεργάζονται στενά με τις αρχές και η ανάπτυξη φαρμάκων είναι ταχύτερη. Η BioNTech βασίζεται στα δυνατά σημεία κάθε χώρας για τα θέματα έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων», δήλωσε στην BILD η εκ των ιδρυτών της εταιρίας Εζλέμ Τουρετζί και πρόσθεσε ότι στο εξής θα είναι εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν οικοσυστήματα ευνοϊκά για την έρευνα.

    «Αυτό ισχύει μεταξύ άλλων για τη χρηματοδότηση της έρευνας και την ταχύτερη μετατροπή της σε εφαρμογή, την προώθηση των βιοτεχνολογικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη και τους αντίστοιχους κανονισμούς και κατευθυντήριες γραμμές», δήλωσε.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, η BioNTech έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά γερμανικών εταιριών υψηλής τεχνολογίας, οι οποίες εγκαταλείπουν όχι μόνο τη Γερμανία, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αναζήτηση ευνοϊκότερων συνθηκών. Ενδεικτικά η Bayer σκοπεύει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στην Κίνα και τις ΗΠΑ, διότι «η Ευρώπη δεν είναι φιλική προς την καινοτομία».

    Η βιομηχανία χημικών BASF κατασκευάζει εργοστάσιο στην Κίνα, γεγονός που συνεπάγεται άμεσο κίνδυνο για τις 39.000 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο του Λουντβιχσχάφεν. Η εταιρία επικαλείται για τη μετακίνησή της τις ακριβές τιμές ενέργειας, τη γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος κοινωνικής ασφάλισης στη Γερμανία.

    Ενδεικτική της επιδείνωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος είναι και η, σύμφωνα με μελέτη του Ιδρύματος Οικογενειακών Επιχειρήσεων, κατάταξη της Γερμανίας στην 18η θέση σε ό,τι αφορά την ανταγωνιστικότητα, μεταξύ των 21 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως. Το 2020 η Γερμανία βρισκόταν στη 14η θέση.

    Το ζήτημα της ανταγωνιστικότητας απασχολεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ιδιαίτερα, κυρίως μετά την εφαρμογή των αντιπληθωριστικών μέτρων από τις ΗΠΑ, τα οποία καθιστούν ελκυστικότερη την αποχώρηση επιχειρήσεων από την Ευρώπη και την εγκατάστασή τους στις ΗΠΑ.

     

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Τις επόμενες 10 μέρες ενεργοποιείται το σχέδιο για τα ράντζα – Ποιο νοσοκομείο «μπαίνει στο παιχνίδι»



    ΣΧΟΛΙΑ