• ΥΓΕΙΑ

    Γενς Σπαν: Και τα τρία εμβόλια που εγκρίθηκαν στη Γερμανία είναι ασφαλή

    • NewsRoom


    Και τα τρία εμβόλια που εγκρίθηκαν στη Γερμανία είναι ασφαλή. Θα εμβολιαζόμουν και με το εμβόλιο της Astrazeneca, είπε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.

    Ο χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός τόνισε ότι “και τα τρία εμβόλια που εγκρίθηκαν στη Γερμανία παρέχουν αποτελεσματική προστασία από την Covid-19” και όταν ρωτήθηκε εάν θα εμβολιαζόταν συγκεκριμένα με το εμβόλιο της AstraΖeneca, είπε: «Ναι, θα εμβολιαζόμουν και με το εμβόλιο της Astrazeneca. Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο».

    Ο Σπαν εξήγησε ότι “πρέπει να γίνεται διάκριση μεταξύ των “παρενεργειών” και των “αντιδράσεων από τον εμβολιασμό”: Μπορεί να υπάρχει κόπωση για μία ή δύο ημέρες, πυρετός, ρίγη ή πόνος στο σημείο της ένεσης, αλλά αυτές είναι φυσιολογικές αντιδράσεις εμβολιασμού”, όπως είπε.

    «Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι αποτελεσματικό κατά της μετάλλαξης του ιού που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία, αλλά στην περίπτωση της μετάλλαξης που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, υπάρχουν στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν ότι η αποτελεσματικότητά του μπορεί να μην είναι πλήρης», πρόσθεσε.

    Ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας βλέπει επίσης αυξημένη πίεση στα κέντρα εμβολιασμού στη Γερμανία μόλις διατεθούν περισσότερα εμβόλια: “Θα φτάσουμε σε μια φάση κατά την οποία η αυξημένη παράδοση εμβολίων τις επόμενες εβδομάδες θα αυξήσει και την πίεση στα κέντρα εμβολιασμού. Θα μπορούσε να τα οδηγήσει στα όρια της χωρητικότητά τους. Τότε θα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα, π.χ. να εμπλέξουμε επίσης και τα συμβεβλημένα ιατρεία για τους εμβολιασμούς ή τη λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο”, δήλωσε στο RTL.

    Στο ερώτημα εάν επιδιώκει να ορισθεί υποψήφιος καγκελάριος Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ο Σπαν απάντησε: «Όχι, για να είμαι ειλικρινής, αυτή τη στιγμή είμαι πολύ απασχολημένος με το υπουργείο Υγείας. Ο νέος πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Άρμιν Λάσετ είναι ο φυσικός υποψήφιος για την καγκελαρία. Εν ευθέτω χρόνω ο Λάσετ και ο επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) Μάρκους Ζέντερ θα κάνουν μια έξυπνη πρόταση», δήλωσε στη συνέντευξη στο RTL.



    ΣΧΟΛΙΑ