• ΥΓΕΙΑ

    Ευλογιά των πιθήκων: Σε ειδική κάψουλα η μεταφορά του πρώτου ύποπτου κρούσματος από την Κεφαλονιά

    • NewsRoom

    Πηγή: kefaloniapress.gr


    Μέσα σε ειδικές κάψουλες από την Κεφαλονιά στην Αθήνα έγινε η αεροδιακομιδή του 29χρονου που εμφάνισε συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων, καθώς και της συντρόφου του.

    Όπως αναφέρει το kefaloniapress.gr, λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ του Σαββάτου προσγειώθηκε το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς για να παραλάβει το ζευγάρι των Βρετανών τουριστών που διαγνώσθηκαν με συμπτώματα που παραπέμπουν στην ευλογιά των πιθήκων.

    Το ιατρικό προσωπικό φόρεσε τις ειδικές στολές και παρέλαβε τους δυο ασθενείς οι οποίοι τοποθετήθηκαν μέσα στις ειδικές αποστειρωμένες κάψουλες μεταφοράς, και απομόνωσης, EpiShuttle που προστατεύουν και το ιατρικό προσωπικό κατά τη μεταφορά του ασθενούς.

    Πηγή: kefaloniapress.gr
    Πηγή: kefaloniapress.gr

    Μαζί με τους δυο Βρετανούς έγινε και διακομιδή Καρδιολογικού περιστατικού συμπολίτη μας που ήταν επείγον να διακομισθεί σε εξειδικευμένο νοσοκομείο των Αθηνών.

    Ο ασθενής που παρουσιάζει συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων είναι Ρουμανικής εθνικότητας, ο οποίος ζει στην Ελλάδα αλλά το τελευταίο διάστημα ζει στο Λονδίνο.

    Από το Λονδίνο ήρθε για διακοπές στην Κεφαλονιά μαζί με τη φίλη του, η οποία είναι ασυμπτωματική.

    Το ζευγάρι διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου τους παρέλαβε το επιτελείο του κ. Τσιόδρα, καθώς ο καθηγητής τέθηκε επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που θα ασχοληθούν με το πρώτο περιστατικό της νόσου που εμφανίστηκε στην Ελλάδα σε τουρίστες της Κεφαλονιάς.

    Πηγή: kefaloniapress.gr
    Πηγή: kefaloniapress.gr

    Τη Δευτέρα τα αποτελέσματα

    Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

    «Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

    Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

    Διαβάστε επίσης:

    Βασιλακόπουλος: Ο εμβολιασμός για την ευλογιά προστατεύει από την ευλογιά των πιθήκων

    Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ αναμένει και άλλα κρούσματα διεθνώς

     



    ΣΧΟΛΙΑ