• ΥΓΕΙΑ

    Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Μόνο με αρνητικό τεστ η μετακίνηση για τους ανεμβολίαστους από νομό σε νομό

    • NewsRoom

    Δυσκολεύουν τα ταξίδια για τους ανεμβολίαστους (ΑΠΕ)


    Η επιτροπή λοιμωξιολόγων προτείνει την αυστηροποίηση των μετακινήσεων για τους ανεμβολίαστους πολίτες.

    Ειδικότερα, η επιτροπή εισηγείται να επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό ή στα νησιά για τους ανεμβολίαστους μόνο με αρνητικό τεστ, rapid ή μοριακό, και όχι self test.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories. gr τα μέλη της επιτροπής που συνεδριάζουν από το πρωί της Πέμπτης μέσω τηλεδιάσκεψης, αξιολογώντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα, προτείνουν να χρησιμοποιείται το green pass και για τη μετακίνηση εκτός νομού.

    Ειδικότερα, οι εσωτερικές μετακινήσεις με λεωφορεία και με τρένα σε όσους έχουν κάνει εμβόλιο ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ, rapid και PCR (όχι self test).

    Οι εξαιρέσεις αναμένεται να αφορούν μόνο όσους μετακινούνται καθημερινά λόγω εργασίας.

    Χρήση μάσκας

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τη χρήση μάσκας, καθώς διαπιστώνεται πως οι πολίτες δεν την φορούν, τόσο στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός, όσο και στους εσωτερικούς κλειστούς χώρους. Και εδώ αναμένεται αυστηρή σύσταση για τη χρήση της.

    Προαναγγελία Σκέρτσου για ανεμβολίαστους

    Νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας στο μέλλον «θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη».

    Αναλυτικότερα λέει: «Οριζόντια περιοριστικά μέτρα προφανώς δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά. Η οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια. Τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα, θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους και δεν θα συνοδεύονται από οικονομική στήριξη. Ταυτόχρονα, οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν σταδιακά την κανονικότητα της προ-πανδημικής ζωής τους μαζί με τα δικαιώματα που περιορίστηκαν τους προηγούμενους μήνες, όπως ήδη συμβαίνει».

    Στοχεύοντας στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας η κυβέρνηση έχει ήδη προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις, όπως για παράδειγμα την κάρτα ελευθερίας για νέους από 18 ως 25 ετών, που θα κάνουν την πρώτη δόση ή έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό.

    Επίσης, χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συμβάλλει η Εκκλησία ώστε να καμφθούν οι φόβοι των διστακτικών για τον εμβολιασμό.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Εμβολιαστείτε όλοι!

    Άκης Σκέρτσος: Στο μέλλον τα μέτρα θα είναι για ανεμβολίαστους και χωρίς οικονομική στήριξη



    ΣΧΟΛΙΑ