• ΥΓΕΙΑ

    ΕΟΦ: Απαγορεύτηκε συμπλήρωμα διατροφής

    • NewsRoom
    ΕΟΦ


    Στην απαγόρευση συμπληρώματος διατροφής στο οποίο εντοπίστηκε υδράργυρος, προχώρησε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

    Πρόκειται για το συμπλήρωμα διατροφής CREATINE SFD NUTRITION της εταιρείας SFD SPOLKA AKCYINA, Πολωνίας (παραγωγός και προμηθευτής), στο οποίο κατά την διάρκεια ελέγχου εντοπίστηκε η επικίνδυνη ουσία του υδραργύρου.

    Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

    «Αποφασίζουμε την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του συμπληρώματος διατροφής CREATINE SFD NUTRITION της εταιρείας SFD SPOLKA AKCYINA, Πολωνίας (παραγωγός και προμηθευτής), μετά από ενημέρωση ότι ανιχνεύτηκε υδράργυρος σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα ανώτατα νομοθετικά επιτρεπόμενα όρια.

    Το παραπάνω προϊόν το προμηθευτήκατε από την Πολωνία. Το προϊόν επιπλέον δεν είναι γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ. Η επιχείρηση που το έχει προμηθευτεί υποχρεούνται για την εφαρμογή της παρούσης.

    Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας».

    ΕΟΦ: Απαγόρευση προϊόντος θεραπείας για πιτυρίδα και δερματοπάθεια

    Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προχώρησε και στην απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης ενός καλλυντικού προϊόντος που αφορά την πιτυρίδα και την δερματοπάθεια.

    Με ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ γνωστοποιεί την απόφασή του για απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του καλλυντικού προϊόντος RAVI PIGON soap.

    Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του καλλυντικού προϊόντος RAVI PIGON soap, δεδομένου ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ που αναφέρεται στη συσκευασία του ως παραγωγός του προϊόντος, το προϊόν αποτελεί ψευδεπίγραφη αναπαραγωγή προϊόντος που η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ παρήγαγε για λογαριασμό πελάτη της στο παρελθόν και το οποίο σταμάτησε να παράγεται από το 1994.

    Η εταιρεία ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΣ Η.Μ., ως διανομέας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να παύσει τη διάθεση του εν λόγω προϊόντος στην ελληνική αγορά και να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

    Διαβάστε επίσης:

    Αίθριος καιρός σήμερα – Πού θα φτάσει 36 βαθμούς η θερμοκρασία

    Φρίκη στον Βόλο: Επί 2 χρόνια κρατούσε κλειδωμένες τη σύζυγο και τη δίχρονη κόρη του

    Στέφανος και ξερό ψωμί – Η αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου προέδρου, λίγο προ των εκλογών



    ΣΧΟΛΙΑ