• ΥΓΕΙΑ

    Ένα διαφορετικό μοντέλο επανεκκίνησης: Κλειστά σχολεία, ανοικτά malls

    • NewsRoom


    Τo πολωνικό μοντέλο επανεκκίνησης είναι εκ διαμέτρου διαφορετικό από πολλά άλλα που εφαρμόζονται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομενου και του ελληνικού.

    Προβλέπει επαναλειτουργία των malls, ενώ θα παραμείνουν κλειστά σχολεία, εστιατόρια, κινηματογράφοι και τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά. Ειδικότερα για τα σχολεία υπάρχει μέριμνα να παραμείνουν κλειστά μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα εστιατόρια δεν θα επαναλειτουργήσουν πριν από τις 27 Δεκεμβρίου.

    Στον αντίποδα, τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα επίπλων θα μπορούν να ανοίξουν ξανά από τις 28 Νοεμβρίου και θα μείνουν ανοικτά τουλάχιστον δύο Κυριακές του Δεκεμβρίου.

    «Χρειαζόμαστε 100 ακόμη ημέρες αλληλεγγύης», δήλωσε ο Μοραβιέτσκι σε δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι, μεταδίδει το Bloomberg.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην Πολωνία επιβλήθηκε οριζόντιο lockdown καθώς διαπιστώθηκε ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων Covid-19 τον προηγούμενο.

    Αφού γίνει η πρώτη άρση του lockdown, το κυβερνητικό επιτελείο της χώρας θα λάβει νέες αποφάσεις με το πέρασμα τριών εβδομάδων για περαιτέρω άρση των περιορισμών.

    Σήμερα τα κρούσματα στη χώρα, ανά επτά ημέρες, αγγίζουν τα 21.765. Σε περίπτωση που ο αριθμός αυτός πέσει κάτω από 19.000 θα υπάρξει περιθώριο για περαιτέρω χαλάρωση, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Αδάμ Νιντζιέλσκι. Το επόμενο όριο είναι στα 9.400.

    Ο Μοραβιέτσκι ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν σπίτια τους τα Χριστούγεννα, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναζητά τρόπους για να περιορίσει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

    Η Πολωνία, έχει ανακοινώσει ότι θα δαπανήσει περίπου 2,65 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που πλήττονται από περιορισμούς.

    Διαβάστε ακόμα:

    Εντός των επόμενων ημερών οι αποφάσεις για τα σχολεία



    ΣΧΟΛΙΑ