• ΥΓΕΙΑ

    Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την παραλλαγή της Μποτσουάνα

    • NewsRoom
    Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα


    Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσει σήμερα έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να εξετάσει τα νέα δεδομένα που υπάρχουν μετά τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα.

    Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από περιοχές της νότιας Αφρικής, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την νέα παραλλαγή Μποτσουάνα που εντοπίσθηκε σε χώρες της περιοχής, έγραψε σήμερα στο Twitter η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

    «Η Επιτροπή θα προτείνει, σε στενό συντονισμό με τα κράτη μέλη, να ενεργοποιηθεί το φρένο έκτακτης ανάγκης για να σταματήσουν τα αεροπορικά ταξίδια από τη νότια περιοχή της Αφρικής λόγω της παραλλαγής Β.1.1.529», δήλωσε.

    Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν οι χώρες

    Μπροστά στο φόβο εξάπλωσης της νέας μετάλλαξης, ολοένα και περισσότερες χώρες λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης.

    Η Βρετανία είχε κρούσει από την αρχή τον κώδωνα και ύστερα από τις σχετικές εισηγήσεις, το αρμόδιο επιτελείο του Λονδίνου αποφάσισε τη χάραξη νέας πολιτικής περιορισμών στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Σατζίντ Χαβίντ, έξι χώρες της Αφρικής εντάσσονται στην «κόκκινη λίστα» και από την Παρασκευή, στις 12:00, θα απαγορεύονται οι πτήσεις από τους εν λόγω προορισμούς. Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις από Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα, Λεσότο και Σουαζιλάνδη.

    Και η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι υιοθετεί τον ίδιο κόκκινο κατάλογο σήμερα, Παρασκευή.

    Η Γαλλία αναστέλλει όλες τις πτήσεις από τη νότια περιοχή της Αφρικής για 48 ώρες, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

    Η Γερμανία θα κηρύξει σήμερα τη Νότια Αφρική περιοχή παραλλαγής ιού, δήλωσε πηγή από το υπουργείο Υγείας. Η απόφαση, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από απόψε, σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα μεταφέρουν μόνο Γερμανούς από τη Νότια Αφρική στη Γερμανία, σύμφωνα με την πηγή. Οι Γερμανοί που επιστρέφουν, ακόμη κι αυτοί που είναι εμβολιασμένοι, θα πρέπει στη συνέχεια να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα.

    Η κυβέρνηση της Ολλανδίας αποφάσισε σήμερα να σταματήσει προσωρινά τις πτήσεις από το νότιο τμήμα της Αφρικής, μετά τον εντοπισμό στην περιοχή αυτή ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας της χώρας.

    Το Ισραήλ είχε ανακοινώσει χθες, Πέμπτη, ότι απαγορεύει στους πολίτες του τα ταξίδια στο νότιο τμήμα της Αφρικής και ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός του ξένων από την περιοχή αυτή.

    Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Ισραήλ

    Συναγερμός έχει σημάνει στο Ισραήλ, καθώς εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης. Ο πρωθυπουργός  Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε «βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», ενώ τόνισε «Η βασική αρχή μας είναι δρούμε γρήγορα, σθεναρά και άμεσα».

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός προειδοποιεί για κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της νέας παραλλαγής

    Η παραλλαγή της Μποτσουάνα εντοπίστηκε στο Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ