• ΥΓΕΙΑ

    Diabetes Magic Bus: Πάνω από 2.000 δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη

    • NewsRoom


    Ολοκλήρωσε το ταξίδι ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στους Δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Ιλίου, Ηλιούπολης Ηρακλείου και Ν Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, το Diabetes Magic Bus της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη», πραγματοποιώντας περισσότερες από 2.000 δωρεάν εξετάσεις και εντοπίζοντας 17 αδιάγνωστες περιπτώσεις διαβήτη.

    Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου ταξιδιού με το Diabetes Magic Bus πλήθος συμπολιτών μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Ιατρό, Διατροφολόγο και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας σχετικά με τον Διαβήτη, παιδιά και έφηβοι διασκέδασαν με εκπαιδευτικά παιχνίδια σε σχέση με τη νόσο, ενώ μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού.

    Πρεσβευτής του μηνύματος της πρόληψης του Διαβήτη ήταν ο ηθοποιός και παρουσιαστής Κρατερός Κατσούλης, που «άναψε» τη μηχανή του «μαγικού» λεωφορείου στην Πλατεία Συντάγματος και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει την διαδρομή του!

    «Εκτός από τους πολίτες- επιβάτες που ένιωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων και ενημερώθηκαν για την αξία της υγείας «συνοδοιπόροι»- χορηγοί στο ταξίδι του μαγικού λεωφορείου ήταν τα προϊόντα MISCO Ολικής Άλεσης, οιεταιρείες PFIZER HELLAS Α.Ε., EURODIET MED και βασικοί υποστηρικτές οι εταιρείες ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Ο.Σ.Υ. Α.Ε., αλλά και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο της κυρίας Σίσσυς Φειδά, που με αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα διακόσμησε το εσωτερικό του «μαγικού» μας λεωφορείου!

    Ευχαριστούμε επίσης την ASCENSIA DIABETES CARE για την παραχώρηση των ταινιών μέτρησης, αλλά και τις αρχές των Δήμων που επισκέφθηκε το Μαγικό Λεωφορείο, που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του ενημερωτικού μας ταξιδιού», αναφέρει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Με Οδηγό τον Διαβήτη».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Διαβήτης: Σημαντική αύξηση των β-κυττάρων με νέο φαρμακευτικό «ντουέτο»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Περιοδοντίτιδα και διαβήτης: Μια αμφίδρομη κι επικίνδυνη σχέση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 1 στους 2 ανθρώπους ζουν με διαβήτη και δεν το γνωρίζουν



    ΣΧΟΛΙΑ