• ΥΓΕΙΑ

    Covid-19: Ξεκινά από σήμερα ο εμβολιασμός στη νησιωτική χώρα – Ποια είναι τα 18 πρώτα νησιά

    • NewsRoom
    Αύριο δικάζονται οι τρεις γυναίκες για εικονικό εμβολιασμό- Η εισαγγελία ερευνά αν έχει επαναληφθεί

    Δικάζονται οι τρεις γυναίκες για εικονικό εμβολιασμό


    Ξεκινά από σήμερα ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 σε 18 νησιά της χώρας, ενώ ακολουθούν άλλα 13 στο τέλος Ιανουαρίου.

    Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη χθεσινή ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο Εμβολιαστικής Κάλυψης κατά της νόσου, μέλημα της Κυβέρνησης είναι παρά τις οποιεσδήποτε προκλήσεις του ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου της χώρας μας, να μεταφερθούν τα εμβόλια σε όλα τα σημεία της, ακόμα και στις νησίδες με πολύ λίγους κατοίκους.

    “Όπως έχω ήδη αναφέρει, ξεκινάμε αύριο σε 18 νησιά, ενώ σε 13 επιπλέον μεγάλα νησιά θα μεταφέρουμε τα εμβόλια εντός των επόμενων δυο εβδομάδων και θα ανακοινώσουμε τις μέρες του εμβολιασμού το αμέσως προσεχές διάστημα. Τα νησιά αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr” διευκρίνισε γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

    Για τα υπόλοιπα νησιά έχει ήδη εκπονηθεί επιχειρησιακό σχέδιο για τη μεταφορά, ακόμα και στα πολύ μικρά νησιά, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πολιτική Προστασία και το Λιμενικό, έτσι ώστε μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου να έχουν μεταφερθεί εμβόλια σε όλα τα σημεία της Ελλάδας.

    Ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τους υγειονομικούς στα παρακάτω νησιά:

    Έναρξη εμβολιασμών στις 12/1
    1 Ρόδος
    2 Κέρκυρα
    3 Λέσβος
    4 Χίος
    5 Κως
    6 Ζάκυνθος
    7 Κεφαλλονιά
    8 Σάμος
    9 Λευκάδα
    10 Σύρος
    11 Νάξος
    12 Θήρα (ή Σαντορίνη)
    13 Λήμνος
    14 Κάλυμνος
    15 Κύθηρα
    16 Ικαρία
    17 Λέρος
    18 Κάρπαθος

     

    Έναρξη εμβολιασμών στο τέλος Ιανουαρίου
    1 Θάσος
    2 Μύκονος
    3 Πάρος
    4 Αίγινα
    5 Άνδρος
    6 Τήνος
    7 Σκιάθος
    8 Σκόπελος
    9 Μήλος
    10 Σαλαμίνα
    11 Πόρος
    12 Σπέτσες
    13 Καστελλόριζο

    (ή Μεγίστη)

    Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού προχωρά με βάση τον αρχικό σχεδιασμό. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 106 Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και 5 στρατιωτικά.  Σε πολλά από αυτά έχει ολοκληρωθεί ήδη ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου και ως αύριο ολοκληρώνονται οι παραδόσεις σε 19 σημεία της νησιωτικής χώρας για να ξεκινήσουν και εκεί οι εμβολιασμοί.

    Επίσης, προχωρά κανονικά και ο εμβολιασμός των διαμενόντων και εργαζόμενων στους οίκους ευγηρίας από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

    Την εβδομάδα αυτή θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στα ιδιωτικά Νοσοκομεία και τις επόμενες μέρες ο εμβολιασμός των ιδιωτών ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών, οδοντιάτρων και φαρμακοποιών σύμφωνα με την προτεραιοποίηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για τον εμβολιασμό των ομάδων αυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ