• ΥΓΕΙΑ

    Χρυσοχοΐδης-ΠΕΦ: Η συναισθηματική ομιλία και η υψηλή προτεραιότητα στην εθνική φαρμακευτική πολιτική

    Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνηση συνιστά η ενίσχυση της παραγωγής φαρμάκων στη χώρα μας. Αυτό επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση της ΠΕΦ για τα «90 χρόνια ελληνικό φάρμακο», που έγινε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα.

    Ο Υπουργός Υγείας εξήρε τη συμβολή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στην εθνική οικονομία και έκανε λόγο για ένα σχέδιο, που αφορά στην επέκταση της εγχώριας φαρμακευτικής βιομηχανίας.

    «Πρέπει επιτέλους να εφαρμόσουμε μια εθνική φαρμακευτική πολιτική, ώστε να γίνει η βάση για εξαγωγές στην Ευρώπη και στον κόσμο. Έχουμε μεγάλες δυνατότητες, μπορούμε να φθάσουμε χώρες, όπως η Ιρλανδία. Θα χρειαστούμε τη διαβούλευση και τη συμμετοχή σας», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Μνήμες από τα παλιά

    Λίγο νωρίτερα ξάφνιασε ευχάριστα τους 700 και πλέον παριστάμενους στην εκδήλωση, κάνοντας μια συναισθηματική ομιλία, με πολλές προσωπικές αναφορές, δείχνοντας ένα πρόσωπο, στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει και απέχει από το προφίλ του πολύ δυναμικού και σκληροτράχηλου Υπουργού.

    Συγκεκριμένα αναφέρθηκε με νοσταλγία στην πρώτη του υπουργοποίηση και πώς μέσα από εκεί ήρθε σε επαφή με σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας.

    «Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια, όταν ήμουν νεαρός, έγινα Υφυπουργός Εμπορίου και μετά Ανάπτυξης και πήρα το βάπτισμα του πυρός, περνώντας από το μεγαλύτερο σχολείο της ζωής μου. Κολύμπησα στα βαθιά και ασχολήθηκα με την επιχειρηματικότητα, προερχόμενος από την Περιφέρεια, από τη Βόρεια Ελλάδα.

    Θυμάμαι τον αείμνηστο Παύλο Γιαννακόπουλο. Μαχητικότατος, διεκδικούσε, αλλά είχε μεγάλο σεβασμό στον Υπουργό. Θυμάμαι ακόμη τον Σταύρο Δέμο. Διεκδικούσε δυναμικά, σκληρός άνθρωπος, προσπαθούσε να με πείσει να είναι δίκαιη η κοστολόγηση. Ο τρίτος, που θυμάμαι, είναι ο Θεόδωρος Τρύφων. Συνεσταλμένος, ευγενής, διεκδικούσε, έχοντας τη λογική της ανοικτής πόρτας. Έμενε στο τραπέζι, ενώ εγώ εκνευριζόμουν, για να συνεχίσουμε τη συζήτηση», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

    Και πρόσθεσε: «Τότε μας σημάδεψαν οι αφελείς απόψεις της Ευρώπης γύρω από την παραγωγή. Χάσαμε την ψυχή μας, χάθηκαν οι παραγωγές και οι εξαγωγές. Όμως είμαι περήφανος γιατί η Ελλάδα είναι η εξαίρεση στην Ευρώπη, είναι μια πολύ σπουδαία βάση στην Ευρώπη, το ζω τώρα με τις ελλείψεις φαρμάκων. Η Γερμανία αναζητά φάρμακα, που εκεί δεν υπάρχουν και υπάρχουν εδώ».

    Διαβάστε επίσης:

    Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Οι 3 προκλήσεις του φθινοπώρου

    Εστίες κουνουπιών στη Θεσσαλία – Νέα εγκύκλιος Αγαπηδάκη

    Λέιζερ και μυωπία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το αποφασίσετε και οι νέες εξελίξεις



    ΣΧΟΛΙΑ