ΥΓΕΙΑ

CDC: Άγνωστο πότε θα τελειώσει η πανδημία – Απότομη πτώση κρουσμάτων τον Ιούλιο


Σημαντική πτώση νέων κρουσμάτων του κορονοϊού περιμένει ο CDC (Center for Disease Control and Prevention) έως τον Ιούλιο, με βάση τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιεί

Ωστόσο, η εμβολιαστική διαδικασία έχει εμφανίσει καθυστερήσεις και αυτό ενδέχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και την εμφάνιση νέων στελεχών.

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης, και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) (https://mdimop.gr/covid19/) σχολιάζουν τι περιμένουμε να συμβεί τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ με βάση τα νέα κρούσματα και το ρυθμό εμβολιασμού και συλλογικής ανοσίας.

Τα δεδομένα υποστηρίζουν στις ΗΠΑ ότι η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη θα σταθεροποιήσει τον αριθμό των κρουσμάτων, με αναμενόμενη πτώση τον Ιούλιο. Ωστόσο, η χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης και η εμφάνιση ανθεκτικότερων στελεχών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων και να ανατρέψει τις ευοίωνες προσδοκίες αυτές.

Στις ΗΠΑ, ο ιός έχει προσβάλλει 32,5 εκατομμύρια ανθρώπους και έχουν σημειωθεί 578.000 θάνατοι. Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών νέων κρουσμάτων είναι 48.000 ανά ημέρα, μείωση σε ποσοστό 12% σε σχέση με τις προηγούμενες επτά ημέρες, ο μέσος όρος των εισαγωγών σε νοσοκομείο ήταν στις 3.900 εισαγωγές/ημέρα, πτώση έως 10%, και ο μέσος όρος των θανάτων 400 την ημέρα.

Ωστόσο μία πτώση στην πρόθεση για εμβολιασμό παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από την πλευρά των πολιτών, οπότε τέθηκε ως στόχος η ευκολότερη πρόσβαση στον εμβολιασμό, η αντιμετώπιση της διστακτικότητας των πολιτών ως προς την ασφάλεια των εμβολίων, καθώς και ο εμβολιασμός σταδιακά παιδιών 12-15 ετών.

Στην ερώτηση αν και πότε η πανδημία θα τελειώσει και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, η απάντηση είναι ασαφής, αλλά σίγουρα όλα κρίνονται από τις αποφάσεις που θα πάρουμε αυτή την κομβική περίοδο.

Διαβάστε ακόμη:

Επιστροφή στο σχολείο με self test για τους μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Self-test δυο φορές την εβδομάδα για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα – Αιφνιδιασμένοι επιχειρηματίες & εργοδότες για το επιπλέον κόστος

Self test: Μόλις 255.528 αποτελέσματα δηλώθηκαν από μαθητές – Πόσα βγήκαν θετικά

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ