• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Σήμα κινδύνου από τους εμπόρους: Ζητούν την απαγόρευση χριστουγεννιάτικων ειδών και διαρκών προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ

    • NewsRoom


    Με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά την απόσυρση των διαρκών προϊόντων από τις επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων για όσο διάστημα τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά λόγω lockdown.

    Ακολουθεί η επιστολή:

    «Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, που όλα τα καταστήματα λιανικής κλείνουν με απόφαση της Κυβέρνησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, επιχειρήσεις πώλησης τροφίμων και υπεραγορές τροφίμων έχουν το δικαίωμα να λειτουργούν κανονικά και να πωλούν παράλληλα διαρκή προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, εσώρουχα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, εργαλεία, γραφική ύλη, βιβλία κ.λπ., είδη δηλαδή που διαθέτουν τα πληττόμενα κλειστά καταστήματά μας.

    Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι, στην παρούσα συγκυρία, η δυνατότητα αυτή είναι αντιδεοντολογική και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, λαμβάνοντας υπόψη και τον μεγάλο τζίρο που ούτως ή άλλως καταγράφουν στις συνθήκες lockdown οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις από την πώληση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στους καταναλωτές.

    Εκτιμούμε, ότι μια απόφαση απόσυρσης αυτών των προϊόντων τη δεδομένη χρονική στιγμή και για όσο διάστημα τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά είναι επιβεβλημένη, θα είναι ένα βήμα προς τη κατεύθυνση υγιούς ανταγωνισμού και μια έμπρακτη απόδειξη σύμπνοιας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνουμε».

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΒΕΠ: Μείζονος σημασίας οι κοινοτικοί πόροι για την επιχειρηματικότητα μετά την πανδημία

    Λιανεμπόριο: Ο κίνδυνος κατάρρευσης των courier και οι φόβοι για ελλείψεις σε laptop και τηλεοράσεις

    Στέλιος Πέτσας: Αν τηρήσουμε όλοι τα μέτρα, οι τρεις εβδομάδες θα επαρκούν

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ