• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    ΕΦΚΑ: Τα προβλήματα με τα ειδοποιητήρια έφεραν παράταση για τις πληρωμές

    Αχτσιόγλου μπλοκάκια

    Έφη Αχτσιόγλου


    Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ένα από τα γνωστά γνωμικά, το οποίο φαίνεται πως ισχύει πλήρως στην περίπτωση του ΕΦΚΑ, του νέου οργανισμού ασφάλισης. Μάλιστα, τα προβλήματα με την ανάρτηση των ειδοποιήσεων, τους πρώτους μήνες λειτουργίας του υπερταμείου ήταν τόσα που οδηγούν το υπουργείο να προχωρήσει σε παράταση για τις πληρωμές των εισφορών, μέχρι τις 17 Μαρτίου.

    Η παράταση αφορά μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες. Η αρχική ημερομηνία καταβολής των πληρωμών έληγε την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου.

    Όπως είχε άλλωστε επισημάνει πρόσφατα η ΕΣΕΕ, υπήρχαν προβλήματα που αφορούσαν τόσο την ορθή συμπλήρωση και λειτουργία του μητρώου του Φορέα, όσο και τη σύνδεσή του με το ΤΑΧΙS, την ηλεκτρονική ανίχνευση των εκκαθαριστικών από τους ενδιαφερόμενους και την καθυστέρηση αποστολής και παραλαβής των ταχυπληρωμών των ασφαλισμένων.

    «Λόγω ακριβώς των παραπάνω προβλημάτων, πολλοί συνάδελφοί μας ενδέχεται, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, να μην έχουν την δυνατότητα να είναι συνεπείς με την καταβολή της τρέχουσας δόσης τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν με αχρείαστους τόκους και παράλληλα να χάσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες συμμετέχουν και την ασφαλιστική τους ενημερότητα», προειδοποιούσε η ΕΣΕΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποφασισμένοι επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί την Τρίτη – Πώς θα καταλήξουν σε συμφωνία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Μοσκοβισί: Το πακέτο μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι «ισορροπημένο»
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δικαίωση του mononews.gr από το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Αττικής



    ΣΧΟΛΙΑ