• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Πήτερ Λιβανός: Αγορά μετοχών της GasLog προτείνει η Jefferies Group

    Πήτερ Λιβανός GasLog

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog


    Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την εταιρία GasLog, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού. Η Jefferies Group σε ανάλυση της διατηρεί για τη μετοχή της ναυτιλιακής τη σύσταση “buy”.

    Αρκετοί ισχυροί επενδυτές έχουν προχωρήσει σε αύξηση των θέσεων τους στην εταιρία. Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η Advisory Services Network LLC αύξησε το μερίδιο της στη GasLog κατά 19,9% και κατέχει πλέον 10.721 μετοχές συνολικής αξίας 130.000 δολαρίων.

    Το πρώτο τρίμηνο του 2016, η Geode Capital Management LLC αγόρασε 2.605 μετοχές της ναυτιλιακής, αυξάνοντας το ποσοστό της σε αυτή κατά 6,5%, ενώ η IFP Advisors Inc αγόρασε 7.000 μετοχές GasLog και κατέχει πλέον 11.535 μετοχές αξίας 112.000 δολαρίων. Σε αγορές μετοχών προχώρησαν ακόμη η Bahl & Gaynor Inc. (7.168 τίτλους) και η  BlackRock Institutional Trust Company N.A. (9.938 μετοχές).

    Στο μεταξύ, εκτός από τη Jefferies Group και άλλες επενδυτικές εταιρίες προχώρησαν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων τους για τις μετοχές της GasLog. Ειδικότερα, η Zacks Investment Research αναβάθμισε στο τέλος Ιουλίου τη σύσταση της από “strong sell” σε “hold” , ενώ η Citigroup Inc. αύξησε την τιμή στόχο για τον τίτλο στα 15 δολάρια από 13 δολάρια προηγουμένως, με σύσταση “neutral”.

    Συνολικά, ένας αναλυτής διατύπωσε σύσταση “sell”, έξι έδωσαν σύσταση “hold” και τέσσερις σύσταση “buy”, ενώ η μέση τιμή στόχος διαμορφώθηκε στα 14,50 δολάρια.

    Η μετοχή της GasLog έχει καταγράψει χαμηλό 12 μηνών στα 5,24 δολάρια και υψηλό στα 15,05 δολάρια, ενώ ο μέσος όρος 50 ημερών διαμορφώνεται στα 13,64 δολάρια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέρχεται στα 1,16 δισ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι τα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 11% και διαμορφώθηκαν στα 43,4 εκ. δολάρια, με τα συνολικά έσοδα να αυξάνονται κατά 9% και να διαμορφώνονται στα 114,5 εκ. δολάρια, έναντι 104,4 εκ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Μάλιστα, ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προέβλεπαν έσοδα 111,04 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η GasLog Partners εξασφάλισε πρόσφατα έσοδα ύψους 53,23 εκατομμυρίων δολαρίων από την έκδοση νέων μετοχών στην οποία προχώρησε, όπως είχε προαναγγείλει, με στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξή της και να αποπληρώσει χρέη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/nikos-tsakos-i-ten-parelave-to-panamax-sunray-merisma-stis-pronomiouches-metoches-tis-eterias/69130

     



    ΣΧΟΛΙΑ