• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής: Ουδείς θα αντέξει ένα δεύτερο lockdown

    • NewsRoom
    Βασίλης Κορκίδης

    Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΒΕΠ


    Να ενεργοποιήσει η κοινωνία τα καλύτερα αντανακλαστικά της γιατί κανένας δεν θα αντέξει ένα δεύτερο lockdown εξαιτίας της νέας έξαρσης του κορονοϊού, ζητάει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Ένα δεύτερο lockdown θα ήταν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις της Αττικής, αλλά και για την οικονομία της χώρας, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω πανδημίας. Η άνοδος των κρουσμάτων μετά τις θερινές διακοπές, αλλά και η «επιστροφή» των ταξιδιωτικών οδηγιών αποτελούν γεγονότα, χάρη στα οποία ηχούν και πάλι τα καμπανάκια του κινδύνου.

    Για τον ταξιδιώτη, η όποια ταξιδιωτική οδηγία έχει μία ωφέλιμη πλευρά, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσει, χωρίς κόστος, μία κράτηση σε περιοχή υψηλού κινδύνου. Για τις τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις που «ζουν» από τον τουρισμό όμως, αυτό συνεπάγεται ένα δυσβάσταχτο κόστος.

    Το ‘μήνυμα’ από το 112, ας είναι το μήνυμα ‘αφύπνισης’. Χρειάζεται πολλή προσοχή και, προ πάντων, ενεργοποίηση, όπως και ο πρωθυπουργός ανέφερε, του ‘εθνικού μας εμβολίου’, που δεν είναι άλλο από το φιλότιμό μας, ώστε όλοι μαζί να τηρήσουμε τα μέτρα τα οποία μας υποδεικνύουν οι ειδικοί.

    «Δεν είναι θέμα μόνο νέων και πρεσβύτερω», κατέληξε ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και Π.Ε.Σ. Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας ότι, «όλη η κοινωνία πρέπει να ενεργοποιήσει τα καλύτερα αντανακλαστικά της για δεύτερη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά και για όσες φορές απαιτηθεί. Ουδείς θα αντέξει ένα δεύτερο lockdown στην Αττική, γι΄αυτό ας μην το ρισκάρουμε!»



    ΣΧΟΛΙΑ