• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    «Καμπανάκι» για την κερδοφορία των τραπεζών κρούει το ΔΝΤ

    • NewsRoom


    «Καμπανάκι» για την κερδοφορία κάποιων από τις μεγαλύτερες τράπεζες του πλανήτη κρούει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), προειδοποιώντας ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να δυσκολευθούν να διατηρήσουν επαρκή κερδοφορία.

    Μεταξύ των τραπεζών περιλαμβάνονται και τραπεζικοί κολοσσοί, όπως η Deutsche Bank, η Citigroup και η Barclays.

    «Περίπου το ένα τρίτο των μεγαλύτερων τραπεζών βάσει παγίων ενδέχεται να δυσκολευτεί να πετύχει βιώσιμη κερδοφορία, γεγονός που υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις και τις μεσοπρόθεσμες αδυναμίες», προειδοποίησε το ΔΝΤ, αναφερόμενο στα πιο σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του κόσμου.

    Τα ονόματα-έκπληξη

    Τα σχόλια του ΔΝΤ για τις τράπεζες περιλαμβάνονται στην εξαμηνιαία έκθεση Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενόψει της συνόδου του ΔΝΤ.

    Η έκθεση αναφέρεται συγκεκριμένα σε εννέα ονόματα: πέρα από τις Citigroup, Deutsche Bank και Barclays, αναφέρει επίσης την Société Générale, την ιταλική UniCredit, την βρετανική Standard Chartered και τις ιαπωνικές Sumitomo Mitsui Financial Group, Mizuho Financial Group και Mitsubishi UFJ Financial Group ως πιθανές να καταγράψουν χαμηλή κερδοφορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τράπεζες: Αναθεωρούν τους στόχους με πωλήσεις δανείων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραπεζίτες: Ήλθε η ώρα των μπαχτατσήδων που έχουν λεφτά και δεν πληρώνουν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς να σκεφτείτε 20 επιχειρηματικές ιδέες σε 10 λεπτά, σύμφωνα με ένα CEO



    ΣΧΟΛΙΑ