• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Fitch: Υποβαθμίζει τέσσερις τουρκικές τράπεζες

    • NewsRoom
    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Νέο χτύπημα από την Fitch Ratings δέχτηκε η Τουρκία, αφού σήμερα ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε τέσσερις τουρκικές τράπεζες. Συγκεκριμένα, η Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση των Anadolubank A.S. και Fibabanka Anonim Sirketi (Fiba) σε ‘B+’ από ‘BB-‘, της Sekerbank T.A.S. (Seker) σε ‘B’ από ‘B+’ και της Odeabank A.S. (Odea) σε ‘B’ από ‘BB-‘.

    Ο οίκος υποβάθμισε επίσης και τη βιωσιμότητα (Viability Ratings (VRs)) των τεσσάρων τραπεζών.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Fitch, η υποβάθμιση αντανακλά τους αυξημένους κινδύνους για τις επιδόσεις των τραπεζών, την ποιότητα του ενεργητικού, την κεφαλαιοποίησή τους καθώς και τη ρευστότητα και το χρηματοδοτικό προφίλ μετά την τελευταία περίοδο υψηλής μεταβλητότητας στις αγορές, αναφέρει στην ανάλυσή του ο οίκος.

    Η υποβάθμιση λαμβάνει υπόψη και τον αυξημένο κίνδυνο μιας απότομης προσγείωσης της οικονομίας και επιδείνωσης του επενδυτικού κλίματος, προσθέτει.

    Η Fitch εκτιμά παράλληλα ότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα παραμένουν σημαντικοί δεδομένης της αβεβαιότητας στο πολιτικό πεδίο και των μεγάλων χρηματοδοτικών αναγκών της Τουρκίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο «χτύπημα» Fitch σε Ιταλία: Υποβάθμισε 5 ιταλικές τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fitch: Υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για την Τουρκία



    ΣΧΟΛΙΑ