• Οικονομία

    Νέο «χτύπημα» Fitch σε Ιταλία: Υποβάθμισε 5 ιταλικές τράπεζες

    • NewsRoom
    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Η Fitch Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεώρησε τα outlooks στη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση ‘BBB’ των ιταλικών τραπεζών UniCredit, Intesa Sanpaolo, Mediobanca και Credito Emiliano σε “αρνητικό” από “σταθερό” προηγουμένως.

    Ο οίκος ανακοίνωσε ότι το outlook στην αξιολόγηση ‘BBB+’ της Banca Nazionale del Lavoro επίσης αναθεωρήθηκε σε αρνητικό από σταθερό.

    Η αναθεώρηση ακολουθεί την πρόσφατη απόφαση της Fitch να υποβαθμίσει σε αρνητικό το outlook στην αξιολόγηση της Ιταλίας και αντανακλά την άποψη του οίκου ότι οι τράπεζες πιθανότατα θα υποβαθμιστούν εάν υποβαθμιστεί η αξιολόγηση της Ιταλίας.

    Την ίδια στιγμή, μιλώντας στην Deutsche Welle, ο επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι είπε πως «Υπάρχουν κάποιοι που κερδοσκοπούν. Υπάρχουν κάποιοι που είναι εναντίον μας. Η δική μας κυβέρνηση είναι ανεξάρτητη από τις πολυεθνικές, τους επενδυτές και την ισχύ των τραπεζών. Οι ιταλικές επιχειρήσεις είναι υγιείς. Οι μεταρρυθμίσεις θα δώσουν απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που θέτουν οι αποκαλούμενες αγορές και οι Θεοί των σπρεντ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ορατός ο αποκλεισμός της Ιταλίας από την ηγεσία της ΕΚΤ με τη λήξη της θητείας Ντράγκι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα «γυρίζει» η Ιταλία μετά την υποβάθμιση από την Fitch: «Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας απέναντι στην ΕΕ»



    ΣΧΟΛΙΑ