• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    ΧΑ: Το αρνητικό ρεκόρ, οι μετοχές στα αζήτητα και οι κερδισμένοι της ημέρας

    Ανδρέας Κανελλόπουλος


    Σε ρυθμούς…δεκαπενταύγουστου κινήθηκε το ΧΑ, με τον ημερήσιο τζίρο να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ έτους, υποχωρώντας στα 15 εκατ. ευρώ. Πλήθος μετοχών πραγματοποίησαν από ελάχιστες έως μηδενικές συναλλαγές, ενώ δεν έλειψαν και οι τυχεροί της ημέρας που κατέγραψαν αξιόλογα κέρδη.

    Autohellas, Flexopack, Reds, Elinoil, ΚΡΙ ΚΡΙ δεν έκαναν ούτε μία συναλλαγή. Μόλις 9 τεμάχια διακινήθηκαν στη μετοχή του ΟΛΘ και 16 στη μετοχή της Χαλκόρ. Η Centric υποχώρησε κατά 4,85% με όγκο 350 τεμάχια αξίας μόλις 34 ευρώ, το Ιασώ ενισχύθηκε κατά 4,48% με όγκο 109 τεμάχια, αξίας 43 ευρώ.

    Ωστόσο, από την υψηλή κεφαλαιοποίηση ξεχώρισαν, σύμφωνα με την την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, που παρουσιάζει καθημερινά πως διαμορφώνεται η περιουσία των μετόχων των εταιριών που είναι είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών,  οι Ανδρέας και Λεωνίδας Κανελλόπουλος της Τιτάν, με την αξία των μετοχών τους να αυξάνεται κατά 3,9 εκατ. ευρώ και 1,7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, καθώς και ο Δημ. Καουτσολιούτσος της Folli Follie, που κέρδισε 3,4 εκατ. ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 560,39 μονάδες, ενώ σημείωσε χαμηλότερη τιμή στις 560,39 μονάδες και υψηλότερη στις 565,06 μονάδες. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 14,94 εκατ. ευρώ.

    Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,63%, στις 1.487,62 μονάδες, ενώ κέρδη 1,20% σημείωσε ο Mid Cap κλείνοντας στις 697 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,91% στις 656,17 μονάδες.

    Σύμφωνα με τους αναλυτές το επόμενο διάστημα το ενδιαφέρον των επενδυτών θα επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, καθώς και στις τριμηνιαίες αλλαγές του MSCI, που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

    Οι μετοχές

    Βουτιά 4,27% σημείωσε η μετοχή της Lamda Development, εξέλιξη που ασφαλώς αποδίδεται στην πρωτοφανή «τρικλοποδιά» του υπουργείου Πολιτισμού στη μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, με τον χαρακτηρισμό του μεγαλύτερου μέρους της επένδυσης ως… αρχαιολογικού χώρου.

    Παράλληλα, η ΔΕΗ υποχώρησε κατά 2,55%, μετά και τις νέες αιχμές που άφησε ο Π. Σκουρλέτης για την πώληση του 17% της επιχείρησης.

    Απώλειες 2,29% σημείωσαν οι μετοχές των Πειραιώς και Ελλάκτωρ αντίστοιχα, με πτώση 2,14% τερμάτισε ο ΟΠΑΠ ενώ απώλειες που ξεπέρασαν το 1% κατέγραψαν ΟΤΕ, Eurobank, Μυτιληναίος, Μότορ Όιλ.

    Η Εθνική υποχώρησε κατά 0,56% και η Alpha Bank έχασε ποσοστό 0,57%.

    Αντίθετα, η ΓΕΚ Τέρνα τερμάτισε στο υψηλό ημέρας καταγράφοντας κέρδη 5,21%, ενώ και ο ΟΛΠ, σημείωσε άνοδο 2,54%. Κέρδη 1,92% και 1,07% κατέγραψαν  οι Τιτάν και ΜΕΤΚΑ.

    Στον Mid Cap, την παράσταση έκλεψε η MIG, που κέρδισε ποσοστό 2,54% με αυξημένο όγκο 1 εκατ. τεμαχίων.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/megali-ptosi-gia-tin-metochi-tis-lamda-meta-tis-triklopodies-gia-elliniko/66322

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ