Οικονομία & Επιχειρήσεις

Από τον Απρίλιο το επίδομα αναδοχής ύψους ως €1.000 στους γονείς

WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συναντήθηκε με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021. Στο επίκεντρο προγράμματα και δράσεις που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR


Μηνιαίο επίδομα από 300 έως 1.000 ευρώ θα πάρουν από τον Απρίλιο του 2021 όσοι αποφασίσουν να γίνουν ανάδοχοι παιδιού. Το θέμα τέθηκε στην συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Συγκεκριμένα η Υφυπουργός ζήτησε τον συντονισμό Υπουργείου και Περιφέρειας σχετικά με την εποπτεία των αναδοχών από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Περιφέρειας ενόψει της έναρξης εφαρμογής του επιδόματος αναδοχής στα τέλη του Απριλίου 2021.

Το επίδομα αυτό θα δίνεται κάθε μήνα για να βοηθήσει τους ανάδοχους γονείς με τα έξοδα των παιδιών τους και γι’ αυτό τα 1.000 ευρώ που είναι το ανώτερο ποσό του επιδόματος θα δίνεται σε ανάδοχους γονείς που επιλέξουν παιδί με κάποια αναπηρία. Παράλληλα στην συνάντηση συζητήθηκαν προγράμματα και δράσεις που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών, οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες.

Η κ. Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων, συζήτησε με τον κ. Πατούλη τη συνεργασία της Περιφέρειας και των δημόσιων φορέων στη διαχείριση των αιτήσεων για αναδοχή και υιοθεσία που αναλαμβάνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής αλλά και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των γηροκομείων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Πατούλης, συζήτησαν ακόμα:

– την ενίσχυση στην πράξη της αρμοδιότητας ελέγχου των κοινωνικών συμβούλων που επιβλέπουν τις δομές κοινωνικής φροντίδας της Περιφέρειας Αττικής,

– τον συντονισμό Υπουργείου και Περιφέρειας σχετικά με την εποπτεία των αναδοχών από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Περιφέρειας ενόψει της έναρξης εφαρμογής του επιδόματος αναδοχής στα τέλη του Απριλίου 2021,
το συντονισμό, κατά την προετοιμασία των τομεακών και περιφερειακών προγραμμάτων της επόμενης προγραμματικής περιόδου, υπό το πρίσμα και της νέας Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Ένταξη.

Όπως δήλωσε σχετικά η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου:

«Εργαζόμαστε από κοινού με τον Περιφερειάρχη σε ένα πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας, ώστε να επιτύχουμε την αποτελεσματική σύνδεση του ρυθμιστικού ρόλου του Υπουργείου στη χάραξη πολιτικών και της επιχειρησιακής δυνατότητας της Περιφέρειας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής.

Με τον Περιφερειάρχη έχουμε μια στενή και ουσιαστική συνεργασία. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ουσιαστικά ο μεγάλος αρωγός μας στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής του Κράτους, έτσι ώστε αυτή να υλοποιείται στο επίπεδο που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Είναι η περίοδος στην οποία όλοι μας θα πρέπει να ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό τις δυσκολίες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Είμαι απολύτως σίγουρη, και αυτή η συνάντηση το αποδεικνύει, πως για άλλη μία φορά, μαζί με την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε μια κοινωνική πολιτική για όλους αλλά κυρίως για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας χωρίς να αφήνουμε κανένα πίσω».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, μετά τη συνάντηση δήλωσε:

«Είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να υποδεχτούμε στην Περιφέρεια Αττικής, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα προγράμματα που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και για νέα, τα οποία θα ενταχθούν στην προγραμματική περίοδο 2021-2027. Η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεργάζονται στενά για ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη και ανακούφιση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή η συνεργασία θα ενισχυθεί με την κατάρτιση σχετικού συμφώνου μέσω του οποίου θα δρομολογηθούν και νέες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Την δύσκολη αυτή περίοδο αποτελεί βασική προτεραιότητα μας να είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούμε να συνεργαστούμε στενά προκειμένου να μεταβούμε στην μετά COVID εποχή».

Στη συνάντηση συμμετείχε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, καθώς και συνεργάτες της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ενοίκια: Βήμα – βήμα η διαδικασία αποζημίωσης των ιδιοκτητών

Απροθυμία επιχειρήσεων για νέες προσλήψεις μέσω του προγράμματος των 100.000 θέσεων

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Κουφοντίνα: Η Πολιτεία να τηρήσει τις αρχές του ανθρωπισμού


ΣΧΟΛΙΑ