• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Άδωνις Γεωργιάδης: Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι κοντά – Ό,τι ανοίξει δεν θα ξανακλείσει 

    Α. Γεωργιάδης

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Το κριτήριο για επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων είναι η πίεση στο σύστημα υγείας

    «Κρίσιμη η τρέχουσα εβδομάδα αν η τάση σταθεροποίησης των κρουσμάτων συνεχιστεί ή υποχωρήσει, το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι κοντά» δήλωσε, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ειδικότερα, ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1,  σημείωσε πως το κριτήριο για επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ ξεκαθάρισε πως ό,τι θα ανοίξει δεν θα ξανακλείσει.

    Αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε: «Δεν μπορώ να κάνω προαναγγελία του χρόνου, θα ήθελα το συντομότερο δυνατό. Αυτή η εβδομάδα είναι σίγουρα πολύ κρίσιμη, εάν η τάση σταθεροποίησης συνεχιστεί και ακολουθηθεί από μια μικρή τάση μείωσης ασφαλώς το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου είναι κοντά. Εάν μέσα στην εβδομάδα υπάρχει νέα άνοδος πάλι θα πρέπει να εξεταστεί ο σχεδιασμός. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να δεχτούμε τους ρυθμούς της πανδημίας φαίνεται πάντως τις τελευταίες μέρες και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία μια μείωση αν αυτό συνεχιστεί σήμερα, αύριο και μεθαύριο νομίζω ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις».

    «Το κριτήριο για να ανοίξουμε είναι η πίεση στο σύστημα υγείας, πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο που θα μας επιτρέψει να ελπίζουμε ότι δεν θα προκαλέσουμε πολύ μεγάλη νέα αύξηση και πίεση στο σύστημα υγείας. Δεν προσδοκούμε να ανοίξουμε και τα κρούσματα να πανε στα 500, δεν λεω κάτι τέτοιο, άλλωστε η μορφή της πανδημίας είναι πολύ διαφορετική σήμερα από ότι ήταν πέρυσι ή τον Νοέμβριο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Σήμερα αυτοί που ασθενούν είναι κατά μέσο όρο πολύ μικρότερης ηλικίας αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε πολύ περισσότερες εισαγωγές και πολύ περισσότερες ΜΕΘ, έχουμε συγκριτικά λιγότερους ημερησίως θανάτους από την άλλη έχουμε και ανθρώπους που καταλαμβάνουν για μεγαλύτερο διάστημα τις ΜΕΘ. Επειδή έχει αλλάξει η μορφή της πανδημίας έχει αλλάξει και ο τρόπος που πιέζεται το σύστημα», διευκρίνισε ο ίδιος.

    «Ότι θα ανοίξει τώρα δεν θα ξανακλείσει. Δεν αντέχει κανένας μας άλλο το ακορντεόν και το άνοιγμα κλείσιμο. Όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί, πιστεύω ότι θα μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αριθμό εμβολιασμών 50 χιλιάδων την ημέρα αυτό σημαίνει ότι μέσα στον Απρίλιο θα περάσουμε τα 2 εκατομμύρια, αυτό σημαίνει πως οι άνθρωποι που θα είναι 60 και πάνω σχεδόν όλοι θα έχουν εμβολιαστεί όπως και πάρα πολλοί από τους ευάλωτους όλο αυτό θα έχει μεγάλη θετική επίπτωση στην πίεση στα νοσοκομεία άρα έχουμε την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε με αυτό το τείχος προστασίας που μας προσφέρει ο εμβολιασμός να ανοίξουμε, φυσικά πάντα με μέτρα προστασίας αλλά χωρίς να χρειαστεί να ξανακλείσουμε», δήλωσε επιπρόσθετα.

    «Βόμβα» Γώγου: «Δεν περνάει καν από τη σκέψη μας το άνοιγμα του λιανεμπορίου»



    ΣΧΟΛΙΑ