• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Άδωνις Γεωργιάδης: Έρχεται ρύθμιση για τα ενοίκια επιχειρηματιών και ιδιοκτητών ακινήτων

    Αδ. Γεωργιάδης: Αισιόδοξος για την Εθνική Στρατηγική για τη Βιομηχανία

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Δίκαιο σχέδιο για τα ενοίκια, που θα επιμερίσει τις ζημιές που έχουν υποστεί από την πανδημία τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι ιδιοκτήτες ακινήτων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

    Κατά την τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα ειδικό πακέτο στήριξης και για την εστίαση.

    Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος πρόεδροι Επιμελητηρίων από διάφορα σημεία της Ελλάδας και εκπρόσωποι των κυριότερων επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι έθεσαν μία σειρά θεμάτων στον υπουργό Ανάπτυξης, σχετικά με την προσπάθεια επανεκκίνησης της οικονομίας.

    Συγκεκριμένα για το ζήτημα των ενοικίων ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «θα υπάρχει ρύθμιση για τα ενοίκια μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτό θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί θεσμικά από το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα και το κομμάτι το φορολογικό που πρέπει να αφορά στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, για να μπορεί να είναι δίκαιο. Θα υπάρχει, δηλαδή, ένας επιμερισμός της ζημιάς μεταξύ όλων μας».

    Ο υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα ειδικό χρηματοδοτικό εργαλείο βοήθειας για τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας και σημείωσε πως το σχέδιο για την στήριξη της εστίασης θα ανακοινωθεί στις επόμενες ημέρες.

    Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε προς τους δεκάδες προέδρους Επιμελητηρίων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη ή την παρακολουθούσαν, ότι θα προχωρήσει στην αλλαγή της νομοθεσίας για την ανανέωση της θητείας στα Επιμελητήρια και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου για τη συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η βελτίωση πολλών από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



    ΣΧΟΛΙΑ