• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Με 260 ευρώ, η οικογένεια Καρέλια κέρδισε 16,7 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom
    Ανδρέας Καρέλιας

    Ο Ανδρέας Καρέλιας, μέτοχος της Καρέλιας Α.Ε.


    Σήμερα, εν μέσω πιέσεων στις περισσότερες μετοχές του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η μετοχή του Καρέλια, με ένα μόλις τεμάχιο σημείωσε άνοδο 3,26% και έκλεισε στα 260 ευρώ από 251,80 ευρώ, που ήταν το προηγούμενο κλείσιμο.

    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά η αξία των τίτλων που κατέχουν οι τρεις βασικοί μέτοχοι, κατά 16,7 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews.gr, η αξία των μετοχών της Ιωάννας Καρέλια αυξήθηκε σήμερα κατά 7,2 εκατ. ευρώ, η αξία των μετοχών του Ανδρέα Καρέλια αυξήθηκε κατά 4,8 εκατ. ευρώ και του Ευστάθιου Καρέλια κατά 4,7 εκατ. ευρώ.

    Βέβαια, η εταιρεία Καρέλιας είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους κερδοφόρες δραστηριότητες και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια εταιρία με χαμηλή διασπορά καθώς σχεδόν το 90% βρίσκεται στα χέρια των βασικών μετόχων. Η γνωστή ελληνική καπνοβιομηχανία, ωστόσο, έχει ιδιαίτερα καλή φήμη στην αγορά καθώς κάθε χρόνο τιμά τους εργαζόμένους της και “μοιράζεται” τα κέρδη της.

    kareliaΥπενθυμίζεται ότι, η Καρέλια Α.Ε ετησίως δεν παραλείπει να δώσει bonus στους υπαλλήλους της, ανταμείβοντάς τους για την εργατικότητά και αφοσίωσή τους. Χαρακτηριστικές είναι οι πρόσθετες ενισχύσεις της εταιρείας προς τους εργαζομένους της το 2015:

    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από €1.700, έλαβαν πρόσθετη έκτακτη οικονομική ενίσχυση €800,00.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.200 έως €1.699, έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €1.500 ευρώ.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.199 ευρώ, έλαβαν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.500,00.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές €1.201 έως €1.699 και οι οποίοι έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, έλαβαν επιπλέον €750,00.
    Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως €1.199 και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, έλαβαν επιπλέον €450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.

    Παράλληλα, την ίδια χρονιά, σε ένα έντονο ανταγωνιστικό και αβέβαιο περιβάλλον, η “Καρέλια Α.Ε” σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 17%. Αλλά και αργότερα, το Μάιο του 2016, η διοίκηση της εταιρείας με αφορμή τις αλλαγές στη νομοθεσία, τη δυσβάσταχτη φορολογία, τα capital controls και κυρίως της τότε αναμενόμενης κοινοτικής οδηγίας είχε δηλώσει: «Οι γενικότερες εξελίξεις αλλά και οι πρωτοφανείς αλλαγές στις συσκευασίες των προϊόντων µας που θα δροµολογηθούν από τον Μάιο του 2016 και µετά λόγω της εφαρµογής της νέας κοινοτικής οδηγίας που θα διέπει τα καπνικά προϊόντα (η οποία ακόµη και σήµερα δεν έχει ενσωµατωθεί στο εθνικό δίκαιο, κατ’ επέκταση σηµαντικοί παράµετροι της οποίας για την εφαρµογή της στην Ελλάδα παραµένουν ακόµη άγνωστοι) µας αναγκάζουν να είµαστε ιδιαίτερα φειδωλοί στην πρόβλεψη για τις επικείµενες εξελίξεις στον κύκλο εργασιών µας από την ελληνική αγορά».

    Ωστόσο, η σημερινή κερδοφορία δείχνει ότι η εταιρεία ξέρει να κατακτά τις αγορές παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες για τη βιομηχανία καπνού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/mpravoo-karelias-xanaedose-mponous-3-ek-stous-ergazomenous/14816



    ΣΧΟΛΙΑ