• First Top Stories

    Β. Πολύδωρας για ΕΣΡ: Ο Τσίπρας απλά δεν είχε αριστερό της προκοπής να προτείνει

    • Λώρη Κέζα

    Βύρων Πολύδωρας


    Πώς ακριβώς το έλεγε ο Μίλαν Κούντερα; Ένας άντρας δεν χρειάζεται να είναι ωραίος, αρκεί να έχει ωραίες γυναίκες οπότε τον θεωρούν κι αυτόν ωραίο. Κάπως έτσι… Το ίδιο ισχύει και στην πολιτική. Ένας πρωθυπουργός δεν χρειάζεται να είναι αξιόλογος, αρκεί να έχει αξιόλογους συνεργάτες οπότε τον κρίνουν κι αυτόν ως αξιόλογο. Η παράφραση γίνεται με αφορμή την επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα ως επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.

    Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Η επιλογή του Πολύδωρα, εκείνου που μετέφρασε των Κώδικα των Σαμουράι και υπήρξε νεροκουβαλητής της Χρυσής Αυγής, δείχνει πολλά για τον Αλέξη Τσίπρα και για το κόμμα του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να ασχοληθούμε καθόλου με τον παροπλισμένο πολιτικό της Νέας Δημοκρατίας, τον παροπλισμένο και διαγραφέντα. Αυτός ανήκει στο παρελθόν. Το κρίσιμο δεδομένο είναι ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει δικά του αξιόλογα στελέχη και αναγκάζεται να αναζητεί συνεργάτες στους διωγμένους προηγούμενων κυβερνήσεων. Η αδυναμία εξεύρεσης σοβαρού υποψήφιου προέδρου για το ΕΣΡ δείχνει με απόλυτο τρόπο ότι ο Τσίπρας δεν έχει σοβαρό κριτήριο. Ο Πολύδωρας δεν είναι Σταύρος Δήμας, δεν είναι καν αποδεκτός από τις φατρίες της Νέας Δημοκρατίας. Εν ολίγοις το Μαξίμου δεν γνωρίζει τις ισορροπίες της Αντιπολίτευσης, δεν γνωρίζει το ειδικό βάρος των στελεχών της αντίπαλης παράταξης.

    Κάτι ακόμα. Η επιλογή Πολύδωρα καταδεικνύει την ένδεια του Σύριζα. Δεν υπάρχουν αξιόλογα, μεσαία στελέχη για τη διακυβέρνηση. Οι φίρμες του κόμματος μπήκαν στη Βουλή, έγιναν υπουργοί. Οι λίγο πιο άχρηστοι ανέλαβαν καθήκοντα σε γραμματείες και οργανισμούς. Δεν περισσεύει κανείς. Τουναντίον υπήρξε ανάγκη δανεισμού στελεχών από το ΠαΣοΚ. Ο Σύριζα αύξησε τα εκλογικά ποσοστά μου όμως παραμένει ένα κόμμα του 4%. Αυτό είναι, ένα κόμμα με δυναμική μονοψήφιου ποσοστού. Ας μην ερμηνεύσουμε λάθος την επιλογή Πολύδωρα, ότι τάχα μου ο Τσίπρας ήθελε ένα δεξιό για να εξαναγκάσει τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στον διορισμό των μελών του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Ο Τσίπρας απλά δεν είχε αριστερό της προκοπής να προτείνει.

    Πληροφορίες ότι ο Καρανίκας πρότεινε Μενεγάκη αντί Πολύδωρα ελέγχονται ως ανακριβείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληξη από κυβέρνηση για τις άδειες. Θα δώσει 6 ή 8 προσωρινές. Και το Mega στο παιχνίδι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φίλης τώρα ξηλώνει εκπαιδευτικούς – “φαντάσματα” – Υπεγράφησαν οι πρώτες απολύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ θα πληρώσουν μεγαλύτερα τέλη το 2017



    ΣΧΟΛΙΑ