• First Top Stories

    Στο φως υλικό που δείχνει τον Πετσίτη στο Μαξίμου το βράδυ του δημοψηφίσματος (video)

    • NewsRoom


    Σήριαλ δίχως τέλος η ιστορία του Μανώλη Πετσίτη. Μετά την χθεσινή αποκάλυψη ότι οι κυπριακές Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του, σήμερα έρχεται στο φως βιντεοσκοπημένο υλικό, το οποίο εμφανίζει τον «Μανόλο του Παππά» σε περίοπτη θέση στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα.

    Κι όλα αυτά την ώρα που σύσσωμο το Μέγαρο Μαξίμου τον «αδειάζει» σε κάθε ευκαιρία λέγοντας ότι η συνεισφορά του είχε εθελοντικό χαρακτήρα.

    Το βιντεοσκοπημένο υλικό, που δημοσιεύει σήμερα το Πρώτο Θέμα, προέρχεται από το βρετανικό Channel 4 την κρίσιμη βραδιά του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Η κάμερα εστιάζει στον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο Μαξίμου περιμένοντας να μάθει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ και οικονομικός ρεπόρτερ Πόλ Μέησον κάνει το σπικάζ, ενώ ακούγεται ο πρωθυπουργός να καλεί όλους στην αίθουσα απ’ όπου θα παρακολουθούσαν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

    «Παιδιά πάμε; Σφύρα την έναρξη» εμφανίζεται να λέει ο Αλέξης Τσίπρας και από πίσω του τον ακολουθούν οι στενοί συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Παππάς και ο «εθελοντής» Μανώλης Πετσίτης.

    Χθες, από έγγραφο που έφερε στο φως το newsbomb προκύπτει ότι οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας έχουν ξεκινήσει να ερευνούν τις δραστηριότητες του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο και ειδικά τις σχέσεις του με τους δικηγόρους των offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, Άρτεμη Αρτεμίου, Λάμπρο Πιερή και Σωτηράκη Παναγιώτου.

    Οι έρευνες για τον Μανώλη Πετσίτη διεξάγονται από τη Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) της Κύπρου, της οποίας ηγείται η εισαγγελέας Εύα Ρωσσίδου-Παπακυριακού.

    Πληροφορίες του newsbomb αναφέρουν ότι η ΜΟΚΑΣ -πρόκειται για την κυπριακή υπηρεσία για το ξέπλυμα, αντίστοιχη της ελληνικής Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες-, με συστηματική εργασία έχει τους τελευταίους δύο μήνες εντοπίσει τα φυσικά πρόσωπα, αλλά και τις εταιρείες με τις οποίες εμπλέκεται ο Μανώλης Πετσίτης στην Κύπρο, καθώς και τους πραγματικούς δικαιούχους των εταιρειών αυτών, που τα τελευταία χρόνια τροφοδοτούν συστηματικά με δεκάδες χιλιάδες ευρώ τόσο τους προσωπικούς λογαριασμούς του Πετσίτη, όσο και τους λογαριασμούς της εταιρείας του Boss Athens Single Member PC.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μπλεγμένος και στο σκάνδαλο της FIFA ο Πετσίτης – Η ύποπτη αμοιβή των 60.000 ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο φως έγγραφο-ντοκουμέντο: Άνοιξαν οι λογαριασμοί Πετσίτη στην Κύπρο



    ΣΧΟΛΙΑ