• First Top Stories

    Στην Αίγινα ο Δρίτσας για τη σοκαριστική τραγωδία

    • Αθηνά Λαρδή
    Δρίτσας

    Θεόδωρος Δρίτσας


    Καταιγιστικές οι εξελίξεις της ανείπωτης τραγωδίας στην Αίγινα. Στο νησί μεταφέρετε αυτή την ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο λιμάνι του Πειραιά σπεύδουν ασθενοφόρα για να παραλάβουν τους τραυματίες, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και τα στρατιωτικά νοσοκομεία για την περίθαλψη των τραυματιών.

    Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έγραφε: “Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το τραγικό δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή της Αίγινας. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των θυμάτων και στους τραυματίες. Η ανάγκη διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στη σύγκρουση των δύο σκαφών είναι επιτακτική.”

    Λίγα λεπτά πριν, έγινε γνωστό πως εκτός από το 2 ετών παιδάκι και τους δυο άνδρες, νεκρό εντοπίστηκε ένα ακόμα άτομο. Οι βατραχάνθρωποι του Λιμενικού κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να ανασύρουν τη σορό του άτυχου άνδρα. Προς το παρόν, τα στοιχεία του παραμένουν άγνωστα.

    Ένα επιβατηγό τουριστικό σκάφος συγκρούστηκε με ταχύπλοο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά. O οδηγός του ταχύπλοου, που ​έπεσε πάνω στο επιβατηγό σκάφος και το έκοψε κυριολεκτικά στη μέση βυθίζοντας το, συνελήφθη και όπως ο ίδιος δήλωσε δεν κατάλαβε καν τι συνέβη.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το τουριστικό σκάφος με περίπου 20 παραθεριστές είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή. Για άγνωστο λόγο, το ταχύπλοο σκάφος εμβόλισε το επιβατηγό, το οποίο κόπηκε στη μέση, βυθίστηκε και οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

    Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Λιμενικού Σώματος και των ασθενοφόρων, που έσπευσαν στο σημείο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Η επιχείρηση για την περισυλλογή των επιβαινόντων βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, προκειμένου να υπάρχει εικόνα και από αέρος. Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας στην Αίγινα και οι γιατροί αναφέρουν πως έχουν υποστεί ισχυρό σοκ.

    Τραγική φιγούρα αποτελεί ο γιος του νεκρού χειριστή, ο οποίος μη μπορώντας να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας και το θάνατο του πατέρα του, φωνάζει πως  τον πατέρα του τον φάγανε οι φραγκάτοι με τα σκάφη.

    Ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης δήλωσε πριν λίγο: “Η κατάσταση είναι τραγική, δεν μπορώ να καταλάβω πώς συνέβη αυτό το γεγονός… Έχουμε σοκαριστεί”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/thrinos-stin-egina-stous-tesseris-afxithike-o-arithmos-ton-thimaton/67705



    ΣΧΟΛΙΑ