• First Top Stories

    Σηκώνει το γάντι ο Καμμένος: «Απαξιώ να απαντήσω στον Τούρκο υπουργό Άμυνας»

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος


    «Ψήφιση προληπτικών μέτρων δεν προβλέπεται ούτε από το ευρωπαϊκό, ούτε από το εσωτερικό Δίκαιο», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στη «Real News».

    Ο Πάνος Καμμένος διαμηνύει ότι μείωση αφορολόγητου χωρίς μείωση του ΦΠΑ, του ΕΝΦΙΑ, ή του φόρου των επιχειρήσεων, που μπορεί να φέρει την ανάπτυξη, δεν μπορεί να γίνει, ενώ υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή καμία αλλαγή στα ειδικά μισθολόγια, ιδιαίτερα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σημειώνοντας ότι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις και προσθέτοντας: «Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τη συνεργασία, που εξάλλου έχει υιοθετηθεί πλήρως από τον πρωθυπουργό».

    Ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «πρόβλημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ίδια τη Γερμανία και την ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα για να διατηρείται στη δημοσιότητα. Αυτό όμως, δεν μπορούν να το πληρώσουν η Ελλάδα, η ΕΕ και οι λαοί».

    Αναφορικά με την ανάγκη ύπαρξης ενός plan B για το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή ή διάλυσης της Ευρωζώνης, ο κ. Καμμένος επιτίθεται στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το ευρώ για να επικυριαρχήσει στην Ευρώπη, και τονίζει κατηγορηματικά ότι «ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή δεν υφίσταται», ενώ εξηγεί ότι «η διάλυση της Ευρωζώνης θα γίνει μόνο αν η Γερμανία υιοθετήσει την πολιτική Σόιμπλε και όχι την αρχή της κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής και της διατήρησης της Ευρωζώνης των ίσων».

    Περνώντας στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Καμμένος χαρακτηρίζει προκλητική ενέργεια την επίσκεψη της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας στα Ίμια, «που μάλλον έχει ως αποδέκτη το εσωτερικό της Τουρκίας», ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και του πρωθυπουργού της Τουρκίας, σχολιάζει ότι απαξιοί να απαντήσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις.

    Υπογραμμίζει ότι «γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν», ενώ ερωτηθείς αν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση, ξεκαθαρίζει: «Απόλυτα».

    Αναφορικά με το ενδεχόμενο «ανοίγματος της “κάνουλας” των προσφυγικών ροών» από την Τουρκία ως αντίποινα για τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, διαμηνύει ότι η Τουρκία «θα πρέπει να αντιληφθεί ότι στην Ελλάδα η δικαστική εξουσία είναι διαχωρισμένη από την εκτελεστική», προσθέτοντας ότι τόσο η Γερμανία, όσο και το Βέλγιο, αλλά και άλλες χώρες, όπου υπάρχουν Τούρκοι στρατιωτικοί, «προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν εκδίδουν τους Τούρκους στρατιωτικούς με αποφάσεις των ανεξάρτητων Αρχών της Δικαιοσύνης κάθε χώρας».

    Κληθείς να σχολιάσει την άποψη περί επιβολής «μικρών ποινών» στους στρατιώτες που φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό, απαντά ότι επιβλήθηκαν οι ανώτερες δυνατές πειθαρχικές ποινές που εξαντλούν τις δυνατότητες που δίνει η νομοθεσία, ενώ «από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη είναι αυτή που έχει αναλάβει την υπόθεση».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κόκκινο πανί για την Άγκυρα ο Καμμένος – «Τον καταδικάζω» λέει ο Τούρκος ομόλογός του

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μυστικό deal Σόιμπλε – Τόμσεν ερήμην της Αθήνας: Τι συμφώνησαν για αφορολόγητο και κόφτη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Αντώνης Σαμαράς λύνει τη σιωπή του: «Τώρα καταλαβαίνει ο κόσμος τι κάναμε εμείς τότε»



    ΣΧΟΛΙΑ