• First Top Stories

    Σε εξέλιξη η συνάντηση Θεσμών-οικονομικού επιτελείου

    • NewsRoom


    Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

    Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου και του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

    Στο επίκεντρο βρίσκεται το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, καθώς και ο φάκελος των εργασιακών, ο οποίος θα εξεταστεί, παρουσία και της αρμόδιας υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου.

    Βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Εργασίας είναι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, η προστασία από τις ομαδικές απολύσεις και η μη αύξηση του ορίου που ισχύει σήμερα και η μη επαναφορά του λοκ άουτ (ανταπεργία), το οποίο δεν επιτρέπεται στη χώρα μας με βάση τον νόμο 1264/82.

    Οι επαφές των επικεφαλής των κλιμακίων θα διαρκέσουν περίπου μία εβδομάδα και η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το EuroWorking Group στις 28 Νοεμβρίου.



    ΣΧΟΛΙΑ