• First Top Stories

    Σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του ομογενή προχωρά το ΥΠΕΞ – Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

    • NewsRoom
    Καστίφας

    Κ. Καστίφας


    Σε διάβημα διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας θα προχωρήσει εντός της ημέρας το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα κλήθηκε να βρεθεί στο υπουργείο Εξωτερικών το απόγευμα.

    Εν τω μεταξύ, στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός για τον φόβο αντιποίνων, γι’ αυτό και λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, θέτει σε εφαρμογή σχέδιο για την προστασία πιθανών στόχων, στους οποίους συγκαταλέγει την πρεσβεία της Αλβανίας και τα προξενεία, επιχειρήσεις και καταστήματα που ανήκουν σε άτομα αλβανικής καταγωγής και στέκια Αλβανών. Παράλληλα σε επιφυλακή βρίσκονται και τα σωφρονιστικά καταστήματα, στα οποία κρατούνται Αλβανοί κατάδικοι.

    Από χθες το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.

    Διάχυτη είναι η ανησυχία ανησυχία για την έξαρση του αλβανικού εθνικισμού. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε ανήμερα της εθνικής επετείου προκαλώντας οργή στους κόλπους της ελληνικής ομογένειας, καθώς και μεγάλη ανησυχία για την έξαρση ανθελληνικής προπαγάνδας.

    Η ελληνική ομογένεια στην Αλβανία είναι σοκαρισμένη από το αιματηρό περιστατικό κοντά στο Αργυρόκαστρο. Οι συνθήκες θανάτου του 35χρονου παραμένουν αδιευκρίνιστες, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Ομόνοιας, Λεωνίδας Παππάς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η ανταλλαγή πυροβολισμών, την οποία επικαλείται η αλβανική αστυνομία να είναι σκηνοθετημένη.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Βουλιαράτες, κοντά στο Αργυρόκαστρο, το πρωί της  28ης Οκτωβρίου. Στο χωριό έγινε τελετή στη μνήμη των πεσόντων στο αλβανικό μέτωπο, παρουσία -μεταξύ άλλων- και της υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

    Η αρχική πληροφορία πως οι αλβανικές αρχές κατέβασαν σημαία που είχε υψώσει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν επιβεβαιώνεται. Ο Λεωνίδας Παππάς, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, τόνισε πως στην αρχή κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Από συγχωριανούς του 35χρονου μαθεύτηκε ότι είχε πυροβολήσει στον αέρα, μετά από διαπληκτισμό με Αλβανούς αστυνομικούς.

    Σύμφωνα με τον κ. Παππά, στη συνέχεια ειδικές δυνάμεις κύκλωσαν την περιοχή και ελικόπτερο άρχισε να πετά πάνω από το χωριό. Οι εκδηλώσεις, πάντως, συνεχίστηκαν κανονικά. «Ο Κωνσταντίνος κάθε χρόνο σημαιοστόλιζε με δική του πρωτοβουλία. Δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα, δούλευε στην οικοδομή. Είχε υπερβολική αγάπη για την πατρίδα» τόνισε. Και πρόσθεσε πως «το αν πήγε να σηκώσει σημαία είναι αδιευκρίνιστο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η σημαία που οδήγησε στον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα (βίντεο)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκαλούν οι Αλβανοί: Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από το να κλαίνε οι δικές μας, λέει δημοσιογράφος



    ΣΧΟΛΙΑ