• First Top Stories

    Πώς οι Μαντζούνης, Καραμούζης, Φραγκιαδάκης, Σάλλας διέλυσαν τους αναλυτές της BofA Merrill Lynch

    Μιχάλης Σάλλας


    Παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές της BofA Merrill Lynch, οι οποίοι θεωρούνται από τους πλέον έγκυρους διεθνώς, έδωσαν πρόσφατα σύσταση underperform για τις μετοχές των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών, τα θεαματικά κέρδη των τελευταίων ημερών και το τραπεζικό ανοδικό σερί επτά συνεδριάσεων σπεύδουν να διαψεύσουν τις ιδιαίτερα αρνητικές και απαισιόδοξες προβλέψεις του διεθνούς οίκου. Οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις διοικήσεις των τραπεζών και οι μετοχές έχουν αποφέρει σημαντικές αποδόσεις.

    Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch, για τη Eurobank, η τιμή στόχος είναι τα 0,47 ευρώ, για την Alpha τα 1,29 ευρώ, για την Εθνική η δίκαιη τιμή διαμορφώνεται στα 0,13 ευρώ και για την Πειραιώς στα 0,14 ευρώ.

    Ωστόσο, από τις 7 Ιουλίου μέχρι σήμερα οι εγχώριοι τραπεζικοί τίτλοι έχουν καλύψει σχεδόν το 50% από τις απώλειες που κατέγραψαν μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ακολουθώντας τη γενικότερη έντονα αρνητικό πορεία των διεθνών αγορών.

    Η Alpha Bank βρέθηκε από τα 1,42 ευρώ στα 1,82 ευρώ, η μετοχή της Πειραιώς από τα 0,14 ευρώ που ήταν στις 7 Ιουλίου έχει φτάσει στα 0,165 ευρώ, ο τίτλος της Εθνικής από τα 0,174 ευρώ βρέθηκε σήμερα στα 0,202 ευρώ και η μετοχή της Eurobank κατόρθωσε να αυξηθεί από τα 0,458 ευρώ στα 0,646 ευρώ. Όπως φαίνεται οι τίτλοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις της BofA Merrill Lynch.

     

    bofa 1

     

    Οι αναλυτές του διεθνούς οίκου στήριξαν τις προβλέψεις τους σε τρία βασικά ρίσκα που υπάρχουν για τις ελληνικές τράπεζες,  δομικά και μακροπρόθεσμα.

    Το πρώτο ρίσκο είναι η δύσκολη επίλυσης του ζητήματος της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού με τρόπο φιλικό για τις τράπεζες. θα είναι δύσκολο να επιλυθεί με τρόπο που να είναι φιλικός προς τις τράπεζες. Το δεύτερο  η δομή της χρηματοδότησης, η οποία  δεν φαίνεται να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα. Και το τρίτο,  η ποιότητα του κεφαλαίου που φαίνεται «φτωχή» και θα πρέπει να βελτιωθεί.

    Τα ρίσκα υπερκαλύπτουν τους όποιους θετικούς καταλύτες για τις ελληνικές τράπεζες, υπογραμμίζει η Bank of America σε έκθεσή της, ενώ επισημαίνει ότι είναι δομικά και θα έπρεπε να αντανακλώνται στις αποτιμήσεις των μετοχών τους. Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να επηρεάζει τις κινήσεις των επενδυτών που έσπευσαν να τοποθετηθούν στα χαμηλά επίπεδα που διαμορφώθηκαν μετά το sell off που επικράτησε και στην εγχώρια αγορά λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/isangelia-diafthoras-mipos-meta-ton-anthimo-thomopoulo-ilthe-ora-ton-ipallilon-tis-eurobank/61246

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ